Усик, Ф’юрі, Джошуа та інші зірки битимуться у боксерській Суперлізі? Туркі зробив цікаву заяву

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
84
1 голос
Усик, Ф’юрі, Джошуа та інші зірки битимуться у боксерській Суперлізі? Туркі зробив цікаву заяву
Турки Аль аш-Шейх. Фото: Google
Голова Головного управління у справах розваг у Саудівській Аравії Туркі Аль аш-Шейх розглядає можливість створення боксерської Суперліги за участі Олександра Усика, Ентоні Джошуа, Тайсона Ф’юрі та інших бійців.

Поєдинки таких зірок, як Олександр Усик, Тайсон Ф’юрі, Ентоні Джошуа та інших зірок боксу можуть стати частиною амбітного задуму голови Головного управління у справах розваг у Саудівській Аравії Туркі Аль аш-Шейха.

Справа в тому, що організатор найгучніших боїв останнього часу ще влітку казав про свої плани щодо монополізації ринку боксу, який оцінюється у суму близько чотирьох мільярдів доларів.  

Аль аш-Шейх хоче втілити свою ідею шляхом об’єднання усіх промоутерських компаній.

Голова Головного управління у справах розваг у Саудівській Аравії не відмовився від своїх амбітних планів.

«Ми маємо план на майбутнє. Хочемо створити щось на зразок Суперліги. Ми не обговорюємо пояса. Але, на мій погляд, 68 чемпіонів світу – це дуже багато‎», –  сказав Туркі у коментарі ТalkSport.

Відзначимо, що нині існує 17 вагових категорій, визнаних чотирма організаціями, в яких налічується 68 чемпіонів світу в цьому виді спорту.

  • Нагадаємо, що Усик переміг Тайсона Ф’юрі 18 травня цього року та став абсолютним чемпіоном світу. Пізніше українець відмовився від поясу за версією IBF.
  • Реванш між боксерами заплановано на 21 грудня.
  • Відзначимо, що Олександр – другий боксер в історії після Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у крузервейті та хевівейті. 
  • Також наш співвітчизник став третім (після Теренса Кроуфорда та Наої Іноуе) в епоху чотирьох престижних титулів абсолютним чемпіоном у двох вагових категоріях.