«Я пишаюсь тим, що я везу «золото» в Україну»: Хижняк прокоментував перемогу на олімпійському турнірі з боксу

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
149
0 голосів
«Я пишаюсь тим, що я везу «золото» в Україну»: Хижняк прокоментував перемогу на олімпійському турнірі з боксу
Олександр Хижняк. Фото: Google
Український спортсмен Олександр Хижняк прокоментував завоювання золотої нагороди з боксу на Олімпійських Іграх у ваговій категорії до 80 кг.

Вчора, 8 серпня, відбувся фінал олімпійського турніру з боксу у ваговій категорії до 80 кг, у якому Олександр Хижняк роздільним рішенням суддів переміг казаха Нурбека Оралбая (3:2).

Український боксер прокоментував завоювання золотої нагороди:

«Для мене дуже гідно та цінно представляти свою країну на ОІ, я пишаюсь тим, що я везу додому в Україну та у своє місто золото Олімпійських ігор-2024 в Парижі. Хотів би подякувати своєму батьку, що допоміг мені дійти до золотої медалі. Звичайно, я дякую своїй дружині, яка вірила в мене й ні на секунду не сумнівалася в тому, що в нас усе вийде.

Від бою до бою відчував себе краще, була дуже серйозна травма. Лікарі навіть говорили, що шанси такі, що можу навіть не встигнути відновитися до Олімпіади в Парижі, тому що мало часу залишалося для відновлення та реабілітації. Але, слава Богу, усе в житті не просто так відбувається», – сказав Хижняк в коментарі для Суспільне Спорт.

  • Нагадаємо, що на Олімпіаді-2020, яка проходила в Токіо, Олександр здобув срібну медаль у ваговій категорії до 75 кг. Українець у фіналі програв бразильцю Еберту Соузі.
  • У середу, 7 серпня, у Парижі були розіграні 25 комплектів нагород. Українські спортсмени претендували на медалі у змаганнях з легкої атлетики, боротьби і боксу.