Усик проти Майка Тайсона: штучний інтелект відповів, чи зміг би наш чемпіон перемогти легенду боксу

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
37467
32 голосів
Усик проти Майка Тайсона: штучний інтелект відповів, чи зміг би наш чемпіон перемогти легенду боксу
Майк Тайсон та Олександр Усик. Фото: Google
Штучний інтелект, на прохання сайту Sport-express, проаналізував шанси Олександра Усика та Майка Тайсона в їх очному гіпотетичному поєдинку і назвав переможця цього бою.

Олександр Усик перемагав багато сильний суперників: Ентоні Джошуа, Даніель Дюбуа, Тайсон Ф’юрі та інші. Але чи зміг би наш чемпіон здолати таку легенду боксу, як Майк Тайсон?

Сайт Sport-express вирішив дізнатися відповідь і звернувся до штучного інтелекту ChatGPT.

ШІ відзначив потужність Майка Тайсона у його найкращі роки, але не забув і про техніку Олександра Усика.

«Прогноз на гіпотетичний бій між Олександром Усиком і Майком Тайсоном залежить від багатьох факторів, і думки експертів можуть розділятися. Якщо взяти до уваги їхні найкращі роки:

Майк Тайсон мав би значну перевагу в потужності і агресивності. Його здатність швидко завершувати бої нокаутом робила його надзвичайно небезпечним на початку бою.

Олександр Усик міг би спробувати використати свою техніку, рухливість і витривалість, щоб уникати потужних ударів Тайсона і витримати початковий натиск».

Штучний інтелект вважає, що українець може перемогти легенду, якщо зможе уникати потужних ударів американця, але також бачить шанс на успіх і у Тайсона.

«Якщо б Усик зміг уникати потужних ударів Тайсона протягом перших раундів і змусити його витрачати енергію, він міг би перехопити ініціативу в пізніших раундах і виграти за очками або технічним нокаутом.

Проте через силу удару і агресивність Тайсона в його праймі, ймовірність його перемоги також дуже висока».

ChatGPT все ж віддав перевагу саме легендарному «‎Залізному Майку».

«Отже, остаточна відповідь залежить від того, чи зміг би Усик уникати ударів і контролювати темп бою. З огляду на це, можна припустити, що переможцем з більшою ймовірністю міг би бути Майк Тайсон через його виняткову нокаутуючу силу».

  • Усик переміг Тайсона Ф’юрі 18 травня цього року та став абсолютним чемпіоном світу. Пізніше українець відмовився від поясу за версією IBF.
  • Олександр – другий боксер в історії після Евандера Холіфілда, який був абсолютним чемпіоном світу у крузервейті та хевівейті. 
  • Також наш співвітчизник став третім (після Теренса Кроуфорда та Наої Іноуе) в епоху чотирьох престижних титулів абсолютним чемпіоном у двох вагових категоріях.
  • Тайсон востаннє професійний бій провів у червні 2005 року, програвши Кевіну Макбрайду. 
  • У 2020-му році Майк повернувся у ринг заради виставкової битви з Роєм Джонсом. Той поєдинок завершився внічию.