Легендарний український чемпіон світу більше не вийде у ринг у 2024 році: його суперник має 3 запасні варіанти

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
3136
6 голосів
Легендарний український чемпіон світу більше не вийде у ринг у 2024 році: його суперник має 3 запасні варіанти
Джервонта Девіс і Василь Ломаченко. Колаж: Sport-express.ua
Команда американського чемпіона WBA у легкій вазі Джервонти Девіса (30-0, 28 КО) вже шукає нові варіанти поєдинків для свого підопічного після рішення українського володаря титулу IBF Василя Ломаченка (18-3, 12 КО) не виходити у ринг до кінця 2024 року.

У суботу, 20 липня, менеджер Василя Ломаченка – Егіс Клімас – заявив, що його клієнт більше не буде битися в цьому році після травневої перемоги над Джорджем Камбососом (21-3, 10 КО).

На це вже жорстко відреагував один з членів тренерського штабу Девіса – Кенні Елліс. Команда американця розраховувала на проведення очного матчу.

Переговори між Девісом та Ломаченком перервалися, повідомив журналіст ESPN Майк Коппінджер, посилаючись на офіційного представника, який брав в них участь, після того, як Ломаченко вирішив взяти паузу до кінця 2024 року.

Представники PBC, яка представляє інтереси Девіса, та промоутерської компанії Ломаченка Top Rank зустрілися минулого тижня в Лас-Вегасі.

Ломаченко планує повернутися на ринг у 2025 році, щоб захистити свій титул. Українець був у Лос-Анджелесі цього тижня, щоб зважити свої можливості та обдумати пропозицію провести бій з Девісом.

Тим часом американцю доведеться вивчати варіанти захисту свого титулу восени.

Серед потенційних варіантів для Девіса на осінь:

  • матч-реванш з Ісааком Крусом, який захищатиме свій титул WBA у суперлегкій вазі проти Хосе Валенсуели наступного місяця;
  • бій з Вільямом Сепедою, претендентом №1 у легкій вазі за версією всіх чотирьох санкційних органів;
  • зустріч з Шакуром Стівенсоном, чемпіоном WBC у легкій вазі, який зараз є вільним агентом.

Зазначимо, що проведення бою між Девісом та Ломаченком очікувалося на кінець року.