Президент WBC відреагував на суддівство у бою Усик-Ф’юрі: він сказав, чи чесно виграв українець і що буде далі

Аватар Олександр Калінін Олександр Калінін
22836
15 голосів
Президент WBC відреагував на суддівство у бою Усик-Ф’юрі: він сказав, чи чесно виграв українець і що буде далі
Олександр Усик та Тайсон Ф'юрі, фото: Getty Images
Президент Всесвітньої боксерської ради (WBC) Маурісіо Сулейман не збирається відмовлятися від ідеї з шістьма суддями. Він довів свою правоту на прикладі бою Олександра Усика і Тайсона Ф’юрі.

Ще до бою Олександр Усик (22-0, 14 KO) – Тайсон Ф'юрі (34-1-1, 24 KO) Маурісіо Сулейман висловлював ідею про використання шести суддів замість трьох. Але його ідея не була підтримана. Проте він все одно продовжує стояти на своєму.

«Я буду агітувати за бої WBC для тих, хто має на це право, і ми збираємося почати це робити. Інші організації та промоутери не підтримали цю ідею, тому ми будемо робити це, як зазвичай, під час боїв WBC».

Сулейман підтвердив, що він вже тестує подібні іновації.

«Ми зробили кілька в Мексиці і будемо продовжувати робити це в боях WBC, і ми будемо стежити за цим і бачити, як йдуть справи».

Потім голова WBC повернувся до бою Усика і Ф’юрі, акцентувавши увагу, наскільки близькими були обидва боксери до перемоги.

«Це був дуже близький бій. Він дійшов до 11-го раунду, і двоє суддів віддали в ньому перемогу Олександру Усику, один з них Майк Фіцджеральд, а Майк Меткалф (Крейг Меткалф) віддав перемогу Тайсону Ф'юрі».

Сулейман сказав, як британець міг виграти у українця.

«Отже, якби Меткалф віддав перевагу Усику, а не Ф'юрі, це було б одноголосне рішення на користь Усика. Якби Фітцджеральд віддав перемогу Ф'юрі, то він би виграв бій, тому раунди були дуже близькими, особливо цей. Величезний лівий хук Усика наприкінці раунду – це була заява».

Він відповів, чи чесну перемогу здобув Усик.

«Підрахунок очок суб'єктивний, це складне завдання, але я вважаю, що перемога Усика роздільним рішенням суддів є більш ніж справедливою і прийнятною».

Наостанок президент заявив, що хоче максимально унеможливити будь-які скандали.

«Наша позиція полягає в тому, щоб завжди мати найкращі можливості для уникнення суперечок, і саме тому ми хотіли, щоб суддів було шестеро», – наводить слова Сулеймана talkSPORT з посиланням на Casino Reviews.

  • Усик переміг Ф’юрі і став абсолютним чемпіоном світу у хевівейті.
  • Реванш між ними запланований на 21 грудня.