Прогноз на бій Ломаченко – Камбосос від тренерів збірної України: «Якщо Вася буде таким, як раніше, у Джорджа нема шансів»

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
903
3 голоси
Прогноз на бій Ломаченко – Камбосос від тренерів збірної України: «Якщо Вася буде таким, як раніше, у Джорджа нема шансів»
Ломаченко - Камбосос та тренери. Колаж: Sport-express.ua
Ексголовний тренер нашої збірної з боксу, «Українських отаманів» Леонід Лоївський та Нинішній наставник національної команди України Дмитро Сосновський проаналізували шанси Василя Ломаченка на перемогу у бою з Джорджем Камбососом.

Василь Ломаченко вже 12 травня зійдеться у поєдинку за вакантний титул IBF в легкій вазі з Джорджем Камбососом.

Редактор сайту Sport-express.ua Євгеній Чепур попросив оцінити шанси українського боксера у битві з австралійцем відомий вітчизняних тренерів:

  • Леоніда ЛОЇВСЬКОГО.
  • Дмитра СОСНОВСЬКОГО.

«Якщо Вася буде тим Ломаченком, що раніше, то в Камбососа немає шансів»

– Які шанси в Василя Ломаченка перемогти Джорджа Камобоса?

ЛОЇВСЬКИЙ: Важливо, як Вася підійшов до цього бою, який фізичний стан, здоров'я. Ломаченко, яким він був кілька років тому, вважаю, не програв жодного бою. Є моменти, які пов'язані із суддівством. Невезуча в нього була ця частина професійної кар'єри. Але, знову ж таки, все залежить від підготовки. Якщо Вася буде тим же Ломаченком, як раніше, то в Камбососа немає шансів.

СОСНОВСЬКИЙ: І Камбосос, і Ломаченко були чемпіонами світу. Вася рік не боксував. Які шанси? Є бій – і є шанси.

Вася і Камбосос – висококласні боксери, адже кожен з них ставав чемпіоном світу. Вийдуть в ринг і покажуть все. Тому говорити про якусь тактику ведення бою з мого боку буде безграмотно, адже мене немає у таборі, я не їхній тренер і не представляю жодну з команд. Я просто шанувальник цього виду спорту, ближчий до любительського боксу.

– Які сильні сторони в колишнього чемпіона – Камбососа?

ЛОЇВСЬКИЙ: Не бачу в нього слабких сторін. Він – боксер вищого класу, як і Саша Усик. Це боксер-універсал, який може працювати на дальній і ближній дистанції, перехитрити суперника, побитися. Усе залежить від його стану, фізичної форми. Я думаю, якщо Ломаченко буде готовий на всі 100%, то в Камбососа шансів немає. Хоча вдома, в Австралії, природно, Джордж постарається видати все, на що здатен, і бій триватиме всі раунди.

Сильні якості у Камбососа? У бою з Хейні він показав себе забіякуватим хлопцем, упевненим, з характером. Боксер непростий і бажає перемогти, звичайно. Також багато значить той факт, що поєдинок відбуватиметься в Австралії. Це все може зіграти на його користь.

Леонід Лоївський, фото: ФБУ

СОСНОВСЬКИЙ: За класом і рівнем, якщо їх порівняти, то, не в образу австралійцю, але я віддав би перевагу Васі за всіма компонентами: досвід, боксерські навички, талант. Але як складеться бій – невідомо. 

Єдине, загальна думка: Камбосос буде битися вдома і він більш агресивний боксер, навіть панчер. Хоча панчер для мене – це людина, яка веде жорсткий бій. Так у любительському боксі. Ось Саша Хижняк – це панчер. А Вася, як на мене, може побитися, так, але він більш технічний боксер, більш розумний. 

Я завжди порівнюю їх із часами любительського боксу, коли вони були у «золотій команді», моїй команді. Ломаченко з Усиком були лідерами світового боксу. Може, й не правильно, але я для себе беру любительську кар’єру Ломаченка та Камбососа – й бачу величезну різницю на користь Василя. Я розумію, що аматорський бокс від професійного дуже відрізняється, як інший вид спорту, але все ж. 

«Форман у 45 років став чемпіоном»

– Ломаченку вже 36 років, і це дуже поважний вік для легкої ваги. Чи не стане це проблемою для нього у бою з австралійцем?

ЛОЇВСЬКИЙ: Так, вік відіграє роль. Тим більше, що Вася почав займатися боксом, здається, у шість років і пройшов стільки боїв в аматорському боксі. Зрозуміло, що це проблема. Але те, що сьогодні витворяє Ломаченко в боксі, такого мало хто робить. Природно, що всьому приходить кінець. Хотілося б вірити, що ми побачимо Васю ще не на одному захисті чемпіонського титулу.

СОСНОВСЬКИЙ: Так, є моменти. Я можу судити по його останньому поєдинку з Хейні, але рік пройшов. Моя особиста думка, що він був тоді у прекрасній формі – швидкість, мислення, відчуття поєдинку. Не сказав би, що там грав вік. 

Подивимося, як зараз буде. Читав, у таборі казали, що Василь почуває себе відмінно та знаходиться у дуже хорошій формі. 

Згоден з вами, що для важкої ваги не так критичний вік, той же Форман у 45 років став чемпіоном. Але у легкій вазі боксери швидше сходять з арени через вік. Але це все індивідуально. Тут залежить від того, яка у нього зараз швидкість ніг та рук, пересування у ринзі та реакція під час бою.

Дмитро Сосновський. Фото: Google

– Чи може Василь завершити кар’єру після цього поєдинку?

ЛОЇВСЬКИЙ: Хотів би, щоб ми його ще не раз бачили чемпіоном, і він показував нам свій красивий бокс далі. Я вірю, що вони з Усиком тішитимуть Україну і весь світ ще не один рік, тому що у них є чому повчитися молодим хлопцям. Це два боксери, які увійдуть в історію боксу.

СОСНОВСЬКИЙ: Василь казав, що у боксі багато років. Він почав у 7-8 років займатися і все життя провів у боксі, а для того, щоб показувати високі результати, треба важко працювати.

Навіть один із найкращих автомобілів – Мерседес чи БМВ – їздить, а потім деталі ламаються. І так само й людина, адже Бог створив її також із деталей – м’язи, суглоби, кістки і так далі. 

Також є моральна складова, адже психологічно складно постійно хотіти і бути чемпіоном. На якось етапі не вдається: не отримав перемогу і це б’є по психології. У будь-якому випадку, йому приймати це рішення. Ломаченко вже багато чого досяг, це видатний спортсмен. Та й стільки часу вже… Ми сьогодні розуміємо, що Василь та Усик – вже вікові боксери. Ну, рік чи два, а потім приймуть рішення піти.

Ломаченко та Камбосос. Колаж: Google

Прогноз на бій Ломаченко – Камбосос: Вася має домінувати, але, напевно, доведеться пройти всі раунди

– Який ваш прогноз на цей бій?

ЛОЇВСЬКИЙ: Думаю, що Ломаченку, напевно, доведеться пройти всі раунди і він виграє за очками. Але буде важко.

СОСНОВСЬКИЙ: Думаю, що рівень Васі вищий і він має домінувати у цьому поєдинку та перемагати. Поживем і побачим.

🔥Чому Ломаченко мовчить про війну в Україні та яка позиція у боксера: Шатернікова розкрила правду