Перша поразка в кар’єрі останнього суперника Ломаченка відміняється? Кривдник Хейні провалив допінг-пробу

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
5573
7 голосів
Перша поразка в кар’єрі останнього суперника Ломаченка відміняється? Кривдник Хейні провалив допінг-пробу
Девін Хейні та Раян Гарсія. Фото: Getty Images
Американський боксер суперлегкої ваги Раян Гарсія (25-1, 20 КО) провалив допінг-пробу напередодні та в день бою з (на той момент) чемпіоном WBC земляком Девіном Хейні (31-1, 15 КО).

Раян Гарсія провалив допінг-пробу напередодні та в день бою з Девіном Хейні, що відбувся 20 квітня в Нью-Йорку (США). Тоді Гарсія переміг чемпіона за очками одноголосним рішенням суддів.

Про позитивну допінг-пробу повідомили у VADA. Зразки урини боксера містять заборонений препарат Острин – селективний модулятор естрогенових рецепторів (він підвищує витривалість, збільшує м'язову масу, зменшує підшкірний жир).

Гарсія має 10 днів на те, щоб провести пробу Б. Промоутер бійця Golden Boy спільно з командою намагаються визначити, як препарат потрапив в організм спортсмена.

Сам Гарсія на своїй особистій сторінці в Х вже відреагував на ситуацію.

«Ніяка зброя проти мене не пройде. Всі знають, що я не обманюю. І ніколи не використовував стероїди. Навіть не знаю, де їх узяти. Я навіть харчові добавки майже не використовую. Це все така брехня. Я просто надер йому зад. Якщо я справді приймав стероїди, це означає, що я – гей», – заявив боксер.

Хейні також не залишився в стороні й дав коментар для ESPN з цього приводу.

«Ми недавно дізналися про це. Нам дуже шкода, що Раян обдурив і виявив неповагу – до вболівальників та нашого спорту. Він мав би перепросити за це перед своїми вболівальниками. Але він поводиться так, ніби все це якийсь жарт. Бокс це не іграшки. У цьому спорті бійці іноді гинуть», – сказав Хейні.

  • Зазначимо, що атлетична комісія Нью-Йорка також відреагувала на новину, але поки що жодних різких заяв не робила;
  • Гарсія, попри перемогу, не став чемпіоном WBC через те, що не вклався у вагу напередодні бою. Як повідомив президент WBC Маурісіо Сулейман, пояс залишився у Хейні;
  • В травні минулого року Девін за очками одноголосним рішенням суддів здолав Василя Ломаченка у бою за звання абсолюта у легкій вазі (17-3, 11 КО).