«Головне завдання – не заважати боксерам»: український арбітр розповів про суддівство бою між Усиком та Ф'юрі

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
200
2 голоси
«Головне завдання – не заважати боксерам»: український арбітр розповів про суддівство бою між Усиком та Ф'юрі
Тайсон Ф’юрі та Олександр Усик. Фото: Google
Український боксерський арбітр Віктор Фесечко поділився думками про суддівство у майбутньому поєдинку за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі між Олександром Усиком та Тайсоном Ф’юрі.

Український боксерський арбітр поділився думками про потенційне суддівство в поєдинку за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі між Тайсоном Ф'юрі (34-0-1, 24 KO) і Олександром Усиком (21-0, 14 КО):

«Не думаю, що буде британський рефері. Те саме і з приводу суддів. Тут може бути або цілком міжнародна бригада, або буде представник Великобританії, представник України та ще один нейтральний фахівець. Вважаю, що призначення рефері у будь-якому випадку доведеться узгодити з обох сторін. Має бути якийсь компроміс.

Щодо роботи рефері, тут все набагато простіше. Втручатися тільки тоді, коли є якісь удари заборонені. У рефері така робота. Він і не повинен втручатися без потреби. Якщо йде нормальний бій, то його головна робота, головне завдання – не заважати боксерам», – сказав Віктор Фесечко в коментарі для сайту vRINGe.

Раніше президент WBC Ukraine також поділився думками про суддівство у майбутньому поєдинку за звання абсолютного чемпіона у надважкій вазі.

Зазначимо, що попередні вечори боксу в Ер-Ріяді обслуговувала Британська боксерська рада.

  • Олександр Усик та Тайсон Ф’юрі 18 травня будуть битися за звання абсолютного чемпіона світу у суперважкій вазі. Поєдинок між спортсменами відбудеться в столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяді.
  • Переможець бою стане першим з 1999 року після Леннокса Льюїса абсолютним чемпіоном світу в надважкій вазі.