Українські біатлоністки встановили командний рекорд сезону: Дмитренко виступила в естафеті краще за Джиму

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
21062
0 голосів
Українські біатлоністки встановили командний рекорд сезону: Дмитренко виступила в естафеті краще за Джиму
Олена Городна дебютувала в естафетній команді. Фото: ФБУ
Жіноча збірна України у складі Олени Городної, Юлії Джими, Анастасії Меркушиної та Христини Дмитренко взяла участь у естафетній гонці на етапі Кубку світу в німецькому Обергофі.

Змагальну програму четвертого етапу Кубку світу з біатлону завершила жіноча естафета.

Через проблеми зі здоров'ям у Ірини Петренко гонку у складі збірної України відкривала Олена Городна, для якої це був командний дебют на подібному рівні. 

Не дивлячись на форс-мажор і високий рівень відповідальності 19-річна спортсменка змогла уникнути штрафних кіл, хоч і використала чотири додаткові патрони. Свій етап Городна завершила на 12-й позиції, поступаючись лідеру 1.47,8.

Досвідчена Юлія Джима покращила командний результат, передавши естафету дев'ятою. Щоправда, відставання від збірної Франції, яка очолювала гонку, збільшилося до двох з половиною хвилин.

Анастасія Меркушина не змогла розвинути успіх партнерки. Штрафне коло на стійці коштувало їй падіння на 12-е місце. Відрив від франуженок на той момент збільшився до ганебних чотирьох хвилин.

Христина Дмитренко провела чудовий етап, обмежившися лише одним додатковим патроном на двох вогневих рубежах. Завдяки їй наша збірна змогла фінішувати в першій десятці, що є її найвищим досягненням в цьому сезоні.

Кубок світу. Четвертий етап. Оберхоф (Німеччина). Естафета. 4х6 км.

1. Франція (Жанмонно, Бреза-Буше, Шаво, Сімон) – 1:12.42,5 (0+12)

2. Норвегія (Арнеклейв, Кноттен, Скоган, Тандревольд) – +9,3 (0+10)

3. Швеція (Магнуссон, Перссон, Х.Еберг, Е.Еберг) – +33,5 (1+8)

...8. Україна (Городна, Джима, А.Меркушина, Дмитренко) – +5.18,7 (1+10)

  • Зауважимо, що до сьогодні найкращим для нашої жіночої збірної в цьому сезоні залишався виступ на другому етапі Кубку світу в австрійському Гохфільцені, де українки посіли десяте місце в естафеті.
  • Раніше в Обергофі також відбулася чоловіча естафетна гонка. Наша команда фінішувала на 13-му місці.
  • Наступний етап Кубку світу пройде з 10 по 14 січня в німецькому Рупольдінгу. До його програми увійдуть жіноча та чоловіча естафети, а також спринти та гонки переслідування.