Четверо українців виступили на естафеті Кубка світу: які підсумкові місця вони посіли

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
978
0 голосів
Четверо українців виступили на естафеті Кубка світу: які підсумкові місця вони посіли
Віталій Мандзин. Фото: biathlon.com.ua
Інакше як провальною чоловічу естафету на етапі Кубка світу в Обергофі не назвеш. Українці, окрім того, що були неточними, так ще й чимало втрачали на дистанції та в підсумку фінішували поза топ-10.

Останньою гонкою для чоловіків на етапі Кубка світу в німецькому Обергофі стала естафета, в якій збірну України представляли Артем Прима, Дмитро Підручний, Віталій Мандзин та Антон Дудченко.

Саме Прима вийшов першим на дистанцію, який на першому ж вогневому рубежі «застрелився», не влучивши в одразу три мішені. Втім, він це нівелював на другій стрільбі, яку закрив без помилок.

Артема змінив лідер збірної Підручний. Той на першому ж своєму рубежі також не зміг закрити одразу три мішені, але, на відміну від Прими, йому довелося скористатися додатковим патроном. Не зумів без помарок Підручний закрити і другу стрільбу, там він не зумів влучити в одну мішень.

Заходив Дмитро на дистанцію, коли українська команда була п'ятою, а передав він естафету Дудченку вже дев'ятим, притому, що походу синьо-жовті опускалися аж на 12 місце. Антон ж вирішив продовжити традицію своїх напарників та знову не закрив на першому рубежі три мішені.

На стрільбі стоячи він не зумів влучити у аж п'ять мішеней, але три з них він закрив додатковими патронами. Передав естафету Мандзину Дудченко, коли українці були аж на 14-му місці.

Віталій ж вирішив порушити традицю трьох інших українців та на першій стрільбі не зумів закрити лише одну мішень. У підсумку Мандзин мав боротьбу зі бельгійцем Цезарем Буває за 13-е місце, яку він і виграв.

Біатлон. Кубок світу. Четвертий етап (Обергоф, Німеччина). Естафета (чоловіки, 4x7.5 км)

1. Норвегія (0+7) – 1:17:34.2
2. Німеччина (1+15) – +2:01.9
3. Італія (0+16) – +2:50.5 
4. Швеція (1+11) – +3:37.9
5. Швейцарія (1+15) –+3:42.6
...
13. Україна (3+17) – +6:47.7

  • Серед усіх команд, що фінішували, українці закінчили на передостанньому місці. Ще сім команд було знято з гонки по ходу дистанції.
  • Етап у Обергофі закриє жіноча естафета 7 січня о 15:25 за київським часом.
  • Кубок світу продовжиться етапом у німецькому Рупольдингу з 10 по 14 січня. У програмі – естафети, спринти та персьюти.