«Як він рухається, це топ рівень»: тренер збірної України оцінив п’яте місце команди на естафеті Кубку світу

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
840
0 голосів
«Як він рухається, це топ рівень»: тренер збірної України оцінив п’яте місце команди на естафеті Кубку світу
Дмитро Підручний. Фото: Getty Images
Юрай Санітра визнав важливість Дмитра Підручного для збірної України, але в той же час висловив бажання не перенавантажити зірку національної команди.

Старший тренер збірної України з біатлону Юрай Санітра підвів риску під естафетою чоловічої команди на етапі Кубка світу в австрійському Гохфільцені, де збірна України фінішувала п'ятою.

Санітра відзначив гарну стрільбу синьо-жовтих, протягом якої українські біатлоністи використали лише три додаткових патрони та не пішли на жодне штрафне коло:

«Я думаю, що сьогодні нас дуже-дуже підтримувала стрільба. Хлопці точно і швидко стріляли. На трасі вже було видно, що була можливість боротися в контакті з суперниками. Я думаю, що вся команда, всі, хто біг, показали свій максимум. Вони показали сильний характер». 

Тренер збірної України також похвалив усіх біатлоністів, які брали участь у естафеті:

«Я думаю, що всі на своєму етапі відпрацювали максимум. Від першого Тищенка, другого Підручного, третього Прими та четвертого Дудченка. Немає, що додати. Я думаю, що це був командний результат, тому треба радіти, що маємо вже щось позитивне у цьому сезоні».

Особливо Санітра зупинився на Дмитрі Підручному, для якого етап у Гохфільцені став першим у поточному сезоні:

«Підручний від першого старту дивує мене. Як він рухається на трасі, це топ рівень. Останні два старти показали, що і по стрільбі вже краще. Є там ще трохи запасу, але є й впевненість». 

Втім, як відзначив спеціаліст у коментарі Суспільне Спорт, навантаження лідер збірної України має отримувати виважено:

«Будемо далі дивитися, бо його треба трохи «економити». Не хочу завантажити його від початку сезону. У нього була довга пауза і потрібно правильно визначити кількість стартів і підготовку до піку сезону — чемпіонату світу».

  • Наступний етап Кубка світу пройде з 14 по 17 грудня у швейцарському Ленцерхейде.
  • Чемпіонат світу ж пройде з 8 по 17 лютого 2024 року в чеському Нове Место-на-Мораві.