Біатлоністи збірної України «злили» головного тренера: джерело повідомило про відставку і кінець епохи Санітри

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
10609
7 голосів
Біатлоністи збірної України «злили» головного тренера: джерело повідомило про відставку і кінець епохи Санітри
Юрай Санітра. Фото: Biathlon.com.ua
Юрай Санітра покинув посаду головного тренера чоловічої збірної України з біатлону. Словацьким спеціалістом були незадоволені деякі представники команди.

Юрай Санітра не продовжить очолювати чоловічу збірну України з біатлону у наступному сезоні. Команда отримає нового головного тренера.

Як повідомляє Суспільне Спорт одна з причин рішення про припинення співпраці полягає у незадоволенні деяких спортсменів роботою зі даним коучем.

Згодом інше джерело розповіло, що Федерація біатлону України може призначити замість словака тренера жіночої збірної Миколу Зоца.

  • Нагадаємо, що Санітра очолив чоловічу збірну України у 2016 році, з того часу він був старшим тренером команди «А». У сезоні 2020/21 він також очолював і жіночу команду, а останній рік був головним тренером усього чоловічого біатлону країни.
  • За підсумками сезону 2023/24 на Кубку світу чоловіча збірна України втратила одну квоту на наступний змагальний рік, фінішувавши на 11 місці у заліку Кубка націй.
  • Під керівництвом Санітри чоловіча збірна виграла дві медалі Кубку світу (срібло естафети у сезоні 2019/20 і бронзу Сергія Семенова в індивідуальній гонці (2016/17)).
  • Дмитро Підручний при ньому став чемпіоном світу в гонці переслідування у 2019-му.
  • Із жіночою збірною Санітра взяв три медалі (два срібла Юлії Джими на Кубку світу і командна бронза естафети ЧС-2021).