Дискваліфікація гравців збірної України: тренер пояснив, як потрібно вирішувати ситуацію

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
497
1 голос
Дискваліфікація гравців збірної України: тренер пояснив, як потрібно вирішувати ситуацію
Святослав Михайлюк. Фото: ФБУ
Колишній захисник збірної України Дмитро Базелевський, який свого часу тренував Хімік та Політехніку-Галичину, відреагував на скандальну заяву ФБУ.

Виконком Федерації Баскетболу України від 24 січня ухвалив рішення щодо жорсткого покарання гравців, які без поважної причини не прибудуть у розташування національної збірної України.

Відтепер гравцю за «прогул» загрожує відсторононня від баскетболу до двох років!

Колишній атакуючий захисник збірної України Дмитро Базелевський вважає, що такий метод впливу на гравців, м'яко кажучи не дієвий. Бо ФБУ пропонує лише батіг, а про пряник навіть мови не йде.

«Можна б було запропонувати якусь спортивну пенсію. Або хоч зал якоїсь баскетбольної слави зробити. Не знаю в якому форматі, але щось цікаве. У будь-якому разі, потрібно шукати хоч мізерні мотиватори. 

Дискваліфікація навряд чи хоч мінімально вплине на результат, навіть якщо відвідуваність збірної збільшиться», – написав Базелевський на своїй сторінці у Фейсбук.

  • У серпні 2023 року в збірній України з баскетболу стався скандал, пов’язаний із відмовою ряду гравців приїздити до лав команди на матчі олімпійської прекваліфікації.
  • У підсумку синьо-жовті без ряду провідних виконавців пролетіли повз ОІ-2024.
  • Після провалу президент ФБУ Михайло Бродський висував претензії до наших головних зірок з-за океану – Дмитра Скапінцева (Нью-Йорк Нікс/Вестчестер Нікс), Святослава Михайлюка (Бостон Селтікс) та Олексія Леня (Сакраменто Кінгз).