Жарти закінчилися: гравцям національної збірної України загрожує дворічна дискваліфікація

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
5603
0 голосів
Жарти закінчилися: гравцям національної збірної України загрожує дворічна дискваліфікація
Збірна України з баскетболу в атаці. Фото: ФБУ
Виконком Федерації Баскетболу України ухвалив рішення застосовувати жорстокі санкції до гравців, які надалі без поважної причини не прибуватимуть у розташування національної збірної України.

Виконком ФБУ ввів нові санкції, що будуть стосуватися гравців, які надалі без поважної причини не прибуватимуть до лав збірної України.

Як повідомляє пресслужба федерації, у разі систематичного (два та більше разів) невиправданого неприбуття гравця на виклик ФБУ, до нього може бути застосована санкція у вигляді дискваліфікації терміном від одного до двох років.

Дискваліфікація включатиме заборону здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з баскетболом, зокрема адміністративну, спортивну та ін.

  • Нагадаємо, що у серпні минулого року в збірній України з баскетболу стався скандал, пов’язаний із відмовою ряду гравців приїздити до лав команди на матчі олімпійської прекваліфікації;
  • У підсумку синьо-жовті без ряду провідних виконавців у першому ж раунді поступилися Хорватії (70:85) та пролетіли повз ОІ-2024;
  • Після провалу президент ФБУ Михайло Бродський відкрито у ЗМІ висував претензії до Дмитра Скапінцева, Святослава Михайлюка та Олексія Леня. Також нещодавно функціонер анонсував посилення санкцій для збірників.