Президент федерації грубо пригрозив гравцям збірної України: спортсменам загрожують масштабні санкції

Аватар Дмитро Вєнков Дмитро Вєнков
310
0 голосів
Президент федерації грубо пригрозив гравцям збірної України: спортсменам загрожують масштабні санкції
Михайло Бродський. Фото: ФБУ
Президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський ініціював зустріч із президентом ФІБА-Європа Хорхе Гарбахосою, де була обговорена ситуація з неприїздом деяких гравців до України для участі в олімпійській прекваліфікації.

У штаб-квартирі ФІБА відбулася зустріч президента ФБУ Михайла Бродського, президента ФІБА-Європа Хорхе Гарбахоси та інших європейських баскетбольних чиновників.

Протягом п’ятигодинної зустрічі було обговорено ряд питань, зокрема і ситуацію із неприїздом деяких українських гравців минулого літа до лав збірної для участі в олімпійській прекваліфікації.

Бродський за підсумками зборів розповів, що були озвучені можливі шляхи урегулювання подібних ситуацій, включаючи й покарання для баскетболістів з боку ФБУ та ФІБА.   

«У ФІБА не зрозуміли, як одні українці проливають кров на полі бою, а інші відмовляються пролити піт на ігровому майданчику. Для мене це теж історія, яка просто не вкладається в голові. Ти патріотом можеш не бути, але людиною – зобов’язаний. Якщо отримав виклик у збірну – зобов’язаний прибути!».

За словами функціонера, є бажання ініціювати внесення деяких поправок у спортивне законодавство на цей рахунок.

«Найближчими днями зробимо зміни у документи ФБУ, а також ініціюватимемо зміни у Закон про спорт щодо відмови гравців виступати за українські збірні, винесемо це питання на державний рівень. Думаю це важливо зараз для усіх видів спорту».

На думку Бродського, подібні інциденти повинні жорстоко каратися.

«Тільки дуже поважні причини можуть стати перепоною приїхати у збірну, наприклад для гравців НБА на вікно під час їх сезону, усі інші ситуації будемо розбирати з серйозними санкціями внутрішнього та міжнародного рівня, а також публічним цькуванням», – наводить слова Бродського пресслужба ФБУ.

  • Нагадаємо, що Україна у півфіналі олімпійської прекваліфікації поступилася Хорватії (70:85);
  • В лютому 2024 року синьо-жовті стартують у відборі на Євробаскет-2025.