Забірченко розкрив суми зарплат в українському баскетболі: скільки отримують відомі гравці

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
686
0 голосів
Забірченко розкрив суми зарплат в українському баскетболі: скільки отримують відомі гравці
Дмитро Забірченко. Фото: ФБУ
За словами Дмитра Забірченка, молоді баскетболісти не дуже-то й багато отримують, але сума в тисячу-півтори доларів не є стелею для української Суперліги.

Колишній головний тренер Будівельника, а нині керманич Київ-Баскета Дмитро Забірченко у ексклюзивному інтерв'ю сайту sport-express.ua розповів про стан фінансових справ в українському баскетболі.

Забірченко, коментуючи інформацію про те, що стеля зарплат у Суперлізі – від однієї до півтори тисячі доларів, не зовсім погодився з такою думкою:

«В Дніпрі, Запоріжжі та Київ-Баскеті платять точно більше, ніж тисячу чи півтори доларів гравцям, але не всім. Щодо Будівельника, то я не відповідав за зарплати в клубі. Тому, хто і скільки отримував точно, я не знаю. Та й мені це не дуже цікаво».

У той же час, спеціаліст визнав, що незначні суми отримують юні баскетболісти:

«Але ‒ так, молоді гравці дійсно отримують, скажімо так, невеликі гроші. Знаєте, якщо в Україні за баскетбол гравцям ще й платять гроші, то це вже добре. Зважаючи на всю економічну ситуацію. Мова ‒ про молодь. Вони при роботі, займаються улюбленою справою». 

Втім, досвідчені гравці заробляють дещо інші суми:

«Такі ж майстри як Саша Кольченко, Паша Буренко, Макс Сандул чи Вова Конєв, грати за тисячу чи півтори доларів не будуть. Це потрібно розуміти. Вони отримують більше. А скільки, то це вони особисто обговорювали з керівниками Будівельника».

За словами Забірченка, фінансова відомість «гладіаторів» його не дуже-то й цікавила, і на це він має об'єктивні причини:

«Я не ліз у фінансові справи. Я ж не фінансист, а тренер. Це не дуже добре ‒ знати тренеру всі фінансові нюанси. Бо ж буває так, що знаєш, що хтось заробляє більше, тож і вимагаєш від нього більше. Очок, передач, блок-шотів і так далі».