Резонанс навколо БК Черкаські Мавпи-Дніпро: батько зіркового українського баскетболіста з НБА зробив заяву

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
1623
0 голосів
Резонанс навколо БК Черкаські Мавпи-Дніпро: батько зіркового українського баскетболіста з НБА зробив заяву
Святослав Михайлюк. Фото: Getty Images
Батько колишнього баскетболіста Черкаських Мавп Святослава Михайлюка Юрій зазначив, що підтримувати дитячий спорт влада має і в приватних клубах також.

Батько ексбаскетболіста Черкаських Мавп, а нині гравця клубу НБА Бостон Селтікс Святослава Михайлюка Юрій на своїй сторінці у Facebook висловив думку щодо заяв у соцмережах з приводу припинення підтримки дитячого баскетболу в Черкасах за рахунок міського бюджету.

Попри те, що Черкаські Мавпи є приватним клубом, перед початком сезону вони оголосили про співпрацю з комунальним Дніпром, яка буде спрямована на підтримку дитячого спорту в Черкасах. Це викликало невдоволення громади, яка зажадала припинити дану діяльність від міста.

Пан Юрій ж зазначив, що мова йдеться не про заробіток грошей, а про розвиток молоді:

«Але ж насправді йдеться не про бізнес конкретної особи (у випадку з баскетбольним клубом - збитковий), а про дітей! Відтак сумнівів і заперечень тут і бути не може, хіба що в сенсі визначення оптимального обсягу фінансування в умовах важкої війни. До того ж ідеться про співфінансування з боку бізнесу і міської громади».

За словами Михайлюка-старшого, власник Мавп Михайло Бродський вже не один десяток років підтримує баскетбол у Черкасах:

«Досі «диву дивуюся», наскільки фанатично відданий справі баскетболу, особливо дитячого, Михайло Юрійович. Два десятиліття він вкладає кошти бюджету своєї родини в «чужих» дітей. Насправді, не чужих для нього».

  • Свят є вихованцем академії черкаського клубу та виступав у ньому до 2014 року, після чого перебрався за океан, де грав за університетську команду Канзасу, а у 2018 році почав виступи в НБА.
  • Нині ж Михайлюк є гравцем Бостон Селтікс.