«Ми втратили перспективу виходу за спортивним принципом»: директор БК Кривбас – про повернення до Суперліги

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
679
0 голосів
«Ми втратили перспективу виходу за спортивним принципом»: директор БК Кривбас – про повернення до Суперліги
БК Кривбас. Фото: БК Кривбас
За словами директора Кривбасу Сергія Озеряника, участь Прометея у Вищій лізі унеможливила вихід криворізької команди до Суперліги за спортивним принципом, тому в Кривому Розі скористалися можливістю від ФБУ.

Директор БК Кривбас Сергій Озеряник розповів про причини криворізького клубу повернутися до Суперліги. Нагадаємо, що минулий сезон Кривбас провів у Вищій лізі, де посів друге місце, поступившись у фінальній серії БК Рівне.

Озеряник зазначив, що минулого сезону ФБУ прийняла рішення про можливість повернення команд Суперліги, які понизилися у класі під час воєнного стану, до вищого українського дивізіону та сказав наступне:

«Після минулого сезону ми мали два варіанти: або лишатися у Вищій лізі й грати лише на перемогу, або скористатися можливістю повернутися у Суперлігу вже цього року. Перший варіант став неможливим, коли у Вищу лігу заявився Прометей». 

Функціонер аргументував свою позицію щодо дніпровського клубу:

«Нинішньому складу цієї команди, думаю, що мало хто зможе щось протиставити цього року у «вишці». Таким чином ми втратили будь-яку перспективу виходу з Вищої ліги за спортивним принципом».

Озеряник також зізнався, що поверненню до Суперліги передували важкі перемовини зі спонсорами, які, як вже відомо, виявилися успішними. 

Наостанок директор Кривбасу розповів, кому можна завдячувати участі команди у Суперлізі:

«Цього літа наш меценат Мауро Лонгобардо доклалв титанічних зусиль для того, щоб підвищення Кривбасу у класі стало можливим. Він об’єднав навколо себе небайдужих до баскетболу людей, їхні компанії та зберіг клуб в цілому», – сказав Озеряник у інтерв’ю ресурсу Трибуна.

  • Кривбас став одинадцятим клубом, який візьме участь у сезоні Суперліги 2023/2024.
  • Змагання у вищому українському баскетбольному дивізіоні розпочнуться 3 жовтня.