Михайлюк за крок до титулу НБА: український легіонер Бостона прокоментував можливість виграти чемпіонство

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
231
0 голосів
Михайлюк за крок до титулу НБА: український легіонер Бостона прокоментував можливість виграти чемпіонство
Святослав Михайлюк. Фото: Бостон
Баскетболіст Бостона Святослав Михайлюк прокоментував той факт, що у нього є хороший шанс стати другим українцем в історії, який стане чемпіоном НБА.

Бостон після трьох перемог у перших трьох матчах зазнав нищівної поразки від Далласа у четвертій грі фіналу НБА. Проте «Селтікс» ведуть у серії з рахунком 3:1 та перебувають за крок до чемпіонства.

Український легіонер Бостона Святослав Михайлюк прокоментував можливість стати чемпіоном в найкращій баскетбольній лізі світу:

«Це велика честь, це важка робота і трохи удачі. Я відчуваю, що благословенний тим, що перебуваю в такому становищі і продовжую грати в баскетбол. Мені здається, що це мета і мрія кожного баскетболіста. Звичайно, перемагати, створювати свою спадщину, а також змусити людей повірити, що кожен може досягти успіху. Це дуже приємно.

Я є частиною команди, яка дійшла до фіналу. Я відчуваю, що це приносить радість людям на батьківщині, які підтримують баскетбол, які стежать за баскетболом. Я відчуваю, що даю людям можливість рівнятися на когось. Просто знати, що я з України і дістався сюди», – сказав Михайлюк в коментарі для WGBH.

Нагадаємо, що наразі єдиним українцем, що вигравав НБА, є Станіслав Медведенко. Баскетболіст двічі (2000/01 та 2001/02) виграв золоті нагороди разом із Лос-Анджелес Лейкерс.

  • Команда Святослава Михайлюка фінішувала на першому місці Східної конференції за підсумками регулярного чемпіонату.
  • «Селтікс» вдруге за останні три роки вийшли у фінал НБА.
  • Бостон разом із Лос-Анджелес Лейкерс є найбільш титулованим клубом – в обох команд по 17 трофеїв.
  • Востаннє «Селтікс» виграв НБА у 2008-му, коли у фіналі здолали саме Лос-Анджелес Лейкерс із рахунком 4:2.