Виклик сина Кличка до збірної України: тренер національної команди розповів про якості баскетболіста

Аватар Дмитро Чорнобай Дмитро Чорнобай
1318
1 голос
Виклик сина Кличка до збірної України: тренер національної команди розповів про якості баскетболіста
Максим Кличко. Фото: Google
До розширеного складу молодіжної збірної України з баскетболу на підготовку до чемпіонату Європи U-20 увійшов Максим Кличко – тренер команди поділився думкою про сина легендарного боксера.

Максим Кличко, син мера Києва та колишнього чемпіона світу з боксу Віталія Кличка, потрапив до розширеного складу молодіжної збірної України з баскетболу на підготовку до чемпіонату Європи U-20.

Тренер юнацької національної команди Валерій Плеханов розповів про якості баскетболіста:

«У нас є декілька новачків, можна окремо відзначити Максима Кличка. Ми розглядали всіх українців, які є. І ми з тренерським штабом знайшли гравця, який не був заграний ні в Суперлізі, ні за збірні. Параметри цього хлопця дуже цікаві: 218 сантиметрів, дуже довгі руки і бажання поступити в коледж за фахом баскетбол.

Тому ми вийшли з ним на контакт, він виявив бажання проявити себе і вже третій день гідно змагається за місце в складі з хлопцями його амплуа. Все покаже конкуренція – перемагає найсильніший. Хто на цій позиції на момент наближення чемпіонату Європи буде найсильнішим, той отримає місце в складі», – сказав Плеханов в коментарі для ФБУ.

  • Син Віталія Кличка ніколи не грав за юнацькі збірні України.
  • Турнір пройде з 12 до 21 липня у Румунії. Суперниками України будуть Швеція, Угорщина, Вірменія, Косово та Молдова.
  • Зазначимо, що Кличко-старший був чемпіоном світу за версіями WBO (1999-2000), The Ring (2004-2005) та WBC (2004-2005, 2008-2013).