«Чи зможе він вписатися в ротацію «Селтікс»?»: американська преса винесла вирок Михайлюку

Аватар Ілля Деулін Ілля Деулін
511
0 голосів
«Чи зможе він вписатися в ротацію «Селтікс»?»: американська преса винесла вирок Михайлюку
Святослав Михайлюк, Фото: ФБУ
Американська преса детально розібрала новачка Бостон Селтікс Святослава Михайлюка та зазначила, що в Свята є всі шанси прижитися в команді, але для цього українцю треба постаратися.

Захисник Святослав Михайлюк, попри чутки про інтерес з боку клубів Євроліги, залишився в НБА та уклав річну угоду з Бостон Селтікс. Американська преса проаналізувала дане підписання.

Так, Святу не пророкують місце в основі, хоча допускають, що він може бути корисним при виході з лави запасних:

«Чи зможе Михайлюк вписатися в ротацію бостонської команди, яка претендує на чемпіонство? «Селтікс», безсумнівно, дотримуються думки, що влучних кидків ніколи не буває забагато, і Михайлюк матиме всі можливості показати, що він може бути надійною заміною з лави запасних».

Називаються сильні сторони захисника, серед них кидки з-за дуги:

«Його триочкові кидки - це те, на чому більшість концентруватиме увагу - і не дарма, адже 63,2 відсотка спроб кидків були саме з-за дуги. У матчі проти «Бостона» 43,6 відсотка його кидків з-за дуги були вдалими, в середньому він набирав 10,4 очка за гру в 10 матчах». 

Також серед позитивних аспектів Свята назвали поведінку з м’ячем:

«Михайлюк може вирізнятися своєю здатністю вести м'яч і створювати гольові моменти за рахунок дриблінгу. Його навички пасу могли б відокремити його від деяких інших флангових гравців, яких «Бостон» шукав для поповнення свого складу».

Наостанок дописувачі сайту Yahoo Sports зазначили, що в Свята в Бостоні – велике майбутнє:

«Суть в тому, що Михайлюк ще не повністю розкрив свій потенціал, і «Селтікс» сподіваються, що частина того, що він демонстрував наприкінці минулого року, збережеться і надалі. Михайлюк, як повідомлялося, розглядав закордонні варіанти, тож йому дійсно доведеться постаратися, щоб завоювати місце в команді».

  • У сезоні-2022/23 Святослав провів 19 матчів за Шарлотт. У середньому за гру він набирав 10,6 очка та робив 2,7 асиста.
  • В НБА Михайлюк раніше також грав за Лос-Анджелес Лейкерс, Детройт Пістонс, Оклахома-Сіті Тандер, Торонто Репторс та Нью-Йорк Нікс.
  • Бостон в минулому сезоні дійшов до півфіналу плей-офф НБА, де поступився Маямі (3:4 у серії). Новий сезон НБА стартує 25 жовтня.