«Це нас вбило»: лідер та тренер збірної України пояснили поразку від португальців у відборі на Євробаскет-2024

Аватар Віктор Глухенький Віктор Глухенький
144
1 голос
«Це нас вбило»: лідер та тренер збірної України пояснили поразку від португальців у відборі на Євробаскет-2024
Олександр Ковляр та В'ячеслав Бобров відпрацьовують у захисті. Фото: ФБУ
Головний тренер національної чоловічої збірної України Віталій Степановський та форвард синьо-жовтих В'ячеслав Бобров прокоментували поразку від команди Португалії у відборі на Євробаскет-2025.

Віталій Степановський пояснив поразку України від команди Португалії у другому поєдинку кваліфікації на Євробаскет-2025 (77:79)  погано проведеним першим відтинком гри проти піренейців в досить емоційній формі.

«47 очок Португалія набрала в першій половині. Вони забирали майже всі підбирання в нападі. Ми робили дурні втрати, не могли підібрати в нападі. П'ять втрат в першій чверті дали супернику впевненість, вони забивали шалені кидки. 

В другій половині повернулися, була напружена гра. В кінцівці не найкращим чином використовували фоли. Ми дали Португалії забити три триочкових на останніх секундах володіння. Це дуже важко. В кінці зіграли дуже безглуздо. Не змогли використати фоли, зробити те, про що домовилися. Будемо робити висновки і рухатися далі».

Багато в чому згодним з наставником був і один з лідерів синьо-жовтих В'ячеслав Бобров, який навіть перепросив у всіх фанатів України за таку гру себе та свої партнерів по команді

«Вибачаємося за гру перед фанатами, які прийшли нас підтримати. В першій половині не показали хороший рівень. Дозволили супернику набрати багато очок і відірватися. Зробили камбек в другій половині, але все одно програли.

Ми дозволили Португалії взяти 14 підбирань в нападі і забити три чи чотири триочкових під час останніх 5 секунд володіння. Це нас вбило», – цитує Боброва пресслужба ФБУ.

Нагадаємо, що в першому матчі кваліфікації на Євробаскет-2025 Україна на виїзді програла Словенії (73:87).

  • Наступні кваліфікаційні матчі до чемпіонату Європи будуть зіграні у регламентне вікно з 18 по 26 листопада 2024 року.
  • Для того, щоб наступного року виступити в фінальній частині континентальної першості, нашій збірній необхідно зайняти у відбірковій групі місце не нижче третього.