Олімпіада 2024

Приніс Україні медаль і викинув борцівки на килим: зірковий спортсмен офіційно завершив кар’єру

Дмитро Вєнков
Переглядів 155
2 голоси
Жан Беленюк, фото: Getty Images
Український борець греко-римського стилю Жан Беленюк заявив про завершення спортивної кар’єри після бронзи на Олімпійських іграх-2024 у Парижі.

Борець греко-римського стилю Жан Беленюк в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua заявив, що після завоювання бронзи Олімпіади-2024 у ваговій категорії до 87 кг завершив кар’єру.

Вболівальники запідозрили це ще після того, як Беленюк залишив своє спортивне взуття на помості, завершивши «бронзову» сутичку.

«Так [це завершення кар’єри], це такий жест у нашому виді спорту, що, коли хтось йде, то залишає борцівки на килимі».

Беленюк заявив, що надалі сконцентрується на сім’ї та політиці, адже він є народним депутатом України.

«В мене парламентська робота є, особисте життя, на яке не вистачало часу. Тепер у мене трішки звільниться часу. Я не жив коштом того, що займаюся боротьбою, я отримував зарплатню у Верховній раді».

Він підкреслив, що в останні роки не заробляв на спорті.

«У Міністерстві спорту в мене немає ніяких виплат, я займався спортом, як хобі. Я дійсно був як спортсмен-любитель. Олімпіада від її джерел – це змагання любителів, людей, які не отримують гроші за те, що займаються спортом».

Беленюк вважає це символом вірності олімпійському руху.

«Звісно, все в сучасному світі переформувалося, люди професійно готуються й отримують зарплатню. Через те, що я у 2019 році став депутатом, я перестав отримувати гроші зі сфери спорту. Тому я справжній олімпієць, згідно з філософією олімпійського руху».

Наостанок атлет підкреслив, що спорт у його житті все ж залишиться.

«Тому буду займатися тим, чим і займався. Просто зараз у мене були зобов’язання щодо тренувань, вони були в пріоритеті, а зараз я буду тренуватися, відштовхуючись від часу та бажання. Але спорт залишиться у моєму житті», – сказав Беленюк.

Нагадаємо, що, окрім бронзи у Парижі, Беленюк завойовував срібло на Іграх у Ріо та золото у Токіо.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн