Олімпіада 2024

Скільки Хижняк заробив на Олімпіаді-2024? Україна і Усик видадуть золотому медалісту два чеки на вражаючу суму

Дмитро Вєнков
Переглядів 571
3 голоси
Олександр Хижняк. Фото: Getty Images
Боксер напівважкої ваги Олександр Хижняк виграв золоту медаль для України на Олімпійських іграх-2024 у Парижі, за що заробив пристойну суму преміальних.

У середу, 7 серпня, боксер напівважкої ваги Олександр Хижняк виграв золото Олімпіади-2024 у ваговій категорії 80 кг, здолавши у фіналі роздільним рішенням суддів казаха Нурбека Оралбая (3:2).

Це досягнення гарантувало спортсмену суттєве матеріальне заохочення. В ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua президент НОК Вадим Гутцайт напередодні Ігор розповів, якими будуть премії для наших атлетів за кожну медаль.

«125 тисяч доларів за золото, 100 – за срібло, і 80 – за бронзу. Якщо у нас, дай Боже, будуть спортсмени з золотими нагородами, то вони отримають 125 тисяч доларів преміальних плюс президентська стипендія», – сказав Гутцайт.

І це ще не все. Як відомо, український суперважковаговик й чемпіон WBA, WBO та WBC Олександр Усик (22-0, 14 KO) вирішив виступити меценатом для наших боксерів на Олімпіаді.

Тренер збірної України з боксу Дмитро Сосновський раніше озвучив суми премій від Усика.

«Він приїхав на базу, чисто до хлопців, закликав всіх і сказав: «Я особисто від себе виділяю призові». За перше місце він пообіцяв 100 тисяч доларів, за друге – 70, за третє – чи 55, чи 50. 100, 70 і 50».

Таким чином, Хижняк сумарно заробив за свою медаль 225 тисяч доларів, а також буде отримувати президентську стипендію.

Напередодні фіналу Хижняка боксери Олександр Гвоздик, В'ячеслав Сенченко та тренер Леонід Лоївський в інтерв'ю нашому сайту поділилися своїми думками про бійця, а також оцінили його перспективи у профі.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн