Олімпіада 2024

Чи заслужено Хижняк переміг у фіналі Олімпіади-2024? Котельник розставив усі крапки у цьому питання

Євген Чепур
Переглядів 286
1 голос
Андрій Котельник. Фото: Google
Колишній чемпіон світу у напівсередній вазі за версією WBA Андрій Котельник поділився думками про перемогу українського боксера Олександра Хижняка у фіналі ОІ-2024.

У ніч із 7 на 8 серпня Олександр Хижняк виборов золоту медаль на Олімпіаді в Парижі, здобувши перемогу у фінальному бою над казахстанським боксером Нурбеком Оралбаєм.

▶️ Відео переможних емоцій Хижняка дивіться у нашому телеграм-каналі

Андрій Котельник заявив, що обидва суперники добре проаналізували якості один одного.

«Відчувалося, що суперники добре вивчили одне одного й навряд чи могли здивувати якимись домашніми заготовками. Все залежало від того хто якісніше виконає свою роботу». 

Ексчемпіон світу вважає, що Хижняк виграв справедливо, адже був кращий за суперника.

«Як на мене, Хижняк заслужено завоював олімпійське «золото»: був швидшим й встигав не тільки завдавати удари в ближньому бою, а й блокувати контрвипади візаві. 

Тому вдалося лише в другому раунді створити кілька загрозливих ситуацій, але, загалом, все було під контролем українця. Я радий, що був присутній на цьому святі боксу в Парижі й привітав Хижняка з цією найвагомішою перемогою в його кар'єрі».

Також колишній боксер вважає, що Олександр сам має приймати рішення щодо ймовірного переходу у професіонали.

«Звичайно, зараз всіх шанувальників боксу цікавить чи перейде Олександр в професіонали. Я нічого йому не збираюся радити. Це повинен бути його вибір. А вже потім можна буде аналізувати чого надалі чекати від новоспеченого олімпійського чемпіона», – сказав Котельник у коментарі Sport.ua.

  • Котельник здобув срібну медаль на ОІ-2000 у Сіднеї.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн