Інші

«Спорт – вид культурної дипломатії»: Бех-Романчук розкритикувала президента Міжнародного олімпійського комітету

Дмитро Чорнобай
Переглядів 472
0 голосів
Марина Бех-Романчук. Фото: Google
Українська спортсменка Марина Бех-Романчук розповіла про своє ставлення щодо можливого допуску російських спортсменів до Олімпійських Ігор 2024 року.

Марина Бех-Романчук заявила, що російські спортсмени через світовий спорт зможуть просувати пропаганду росії:

«Ми не хочемо з ними змагатися. Росіянам просто немає місця в цивілізованому світі під час війни. Спортсмени – це політичні фігури, тому що вони є обличчям своєї країни та представляють всю націю. Це як президент приїжджає на перемовини з іншим президентом, так і ми на змаганнях ведемо перемовини з іншими людьми спорту та вболівальниками».

Українська легкоатлетка розкритикувала президента Міжнародного олімпійського комітету Томаса Баха:

«Він всю цю ситуацію бачить у контексті того, що спорт несе мир та повинен нас об'єднувати. Я не можу таке уявити, бо спорт – це велика політична рушійна сила. Завжди так було і буде надалі. На жаль, ми цього ніяк не змінимо, спортсмени ніколи не стануть людьми поза політикою».

Марина Бех-Романчук вважає, що спорт є культурною дипломатією:

«Спорт – вид культурної дипломатії. Я не знаю, як нам втримати її, бо росіян повертають до змагань. Таких міжнародних федерацій все більшає. І ми чудово розуміємо, що у будь-який момент може бути прийнято рішення про допуск росіян до Олімпіади. Це ж ненормально», – заявила українка в інтерв'ю для Tribuna.

  • В 2023 Марина Бех-Романчук здобула п'ять нагород: три «срібла» (всі — в потрійному стрибку) та по «бронзі» в кожній з двох дисциплін.
  • Українська легкоатлетка змушена була пропустити вирішальний старт сезону через пораду свого сімейного лікаря.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн