Інші

Анонс півфіналу ЧС з футзалу Україна – Бразилія від легендарного Геннадія Лисенчука: «Запам’ятаєте ці слова!»

Олександр Щербатих
Переглядів 1949
3 голоси
Збірна України з футзалу. Колаж: Sport-express.ua
Геннадій Лисенчук, відомий український тренер, найуспішніший наставник збірної України з міні-футболу в історії, поділився своїми думками напередодні півфіналу чемпіонату світу з футзалу за участі збірної України.

Футзальна збірна України вийшла у півфінал чемпіонату світу, який цими днями приймає Узбекистан. Цей результат щонайменше повторює найкраще досягнення синьо-жовтих на ЧС, здобуте в 1996 році. Тоді українці під керівництвом Геннадія Лисенчука посіли четверту сходинку. 

Після того турніру фахівець очолював збірну аж до 2012 року та двічі доходив з нею до фіналів Євро. Зараз Геннадій Анатолійович дав коментар сайту Sport-express.ua, у якому поділився емоціями від чвертьфіналу проти Венесуели (9:4) та дав певний прогноз на матч 1/2.

Чемпіонат світу з футзалу, півфінал

Україна – Бразилія

🌇Ташкент (Узбекистан). 🏟️ Стадіон «Humo Арена»

📆 2 жовтня, середа. ⏰18.00

📺Пряма відеотрансляція: Megogo, Суспільне

«Мене лякала розгромна поразка від Аргентини, але тут можуть бути свої плюси»

– Геннадію, Анатолійовичу, як вам поєдинок проти збірної Венесуели?

– Коли почався матч 1/4 фіналу, було відчуття, що наші трішки побоювались суперника. Але потім арбітри зарахували гол Даниїла Абакшина і, не дивлячись на те, що потім венесуельці зрівняли рахунок, – я був впевнений у перемозі. По тому, як наші футзалісти та тренерський штаб реагували на забиті м’ячі, відчувалась велика зарядженість на боротьбу.

Загалом, гра команди мені дуже сподобалась. Я пропустив стартові матчі турніру, але тут побачив, що українці набрали хід і зупинити їх уже було неможливо. 

Приємно було бачити гол воротаря Олександра Сухова, який пройшов через усе поле та забив гол. Але це заслуга не лише його, а й усіх польових, оскільки кожен з них відтягував на себе суперника.

Фахівець додає, що знав результат стартового поєдинку збірної України на турнірі, але дарма непокоївся:

– Мене дещо лякала розгромна поразка від Аргентини (1:7) у стартовому матчі. Але тут можуть бути свої плюси. Майбутні опоненти могли трішки розслабитись, а наші [тренери] зробили детальний аналіз.

«Наші тренери розберуть Бразилію «по кісточках»

Співрозмовник зазначає, що він упевнений – тренерам збірної України «селесао» по силах:

– На жаль, я знаходився на лікуванні і тривалий час не бачив жодного матчу не лише нашої команди, а й усіх інших.  До цього турніру підключився лише 29 вересня вдень, коли свій чвертьфінал проти Марокко проводила збірна Бразилії (3:1).

Щиро кажучи, я розчарувався, а може й зрадів. Мені здалось, що бразильці не такі сильні, як були завжди. Я завжди захоплювався ними, а тут вони ймовірно недооцінили суперників.

Геннадій Лисенчук. Фото: УАФ

Наш тренерський склад зібраний з дуже досвідчених людей. Олександр Косенко (головний тренер) був у якості гравця у команді 1996 року. Владислав Корнєєв, Валерій Легчанов, Олег Шайтанов і Костянтин Власенко також пройшли хорошу школу у збірній, коли я був головним тренером. Скажу, що ці люди завжди були готові тренуватись до того моменту, поки їх не виженеш з майданчика, адже хотіли відпрацьовувати усе нові комбінації. От вони тепер втілюють це в життя.

– Тобто, тепер ми можемо розраховувати на покращення персонального рекорду на чемпіонатах світу?

– Так, тоді, у 1996-му, ми досягли великого успіху, зуміли увійти у четвірку найкращих команд планети. Але зараз я впевнений, що наші тренери розберуть Бразилію «по кісточках» і зможуть їх «накрити». Запам’ятаєте ці слова.

Зараз, якщо наші вийдуть у фінал, подивимось, як це буде. Хочеться, аби 28 років потому Україна виграла чемпіонат світу. Це було б феноменально. Бажаю усім наснаги та підтримки одне одного.

Знаю, що мій наступник на посаді президента Асоціації футзалу України Сергій Владико робив усе, аби команда перед чемпіонатом світу поїхала на турнір у Португалії, потім пройшла хорошу підготовку безпосередньо в Узбекистані. Підтримує Міністерство молоді та спорту України, спонсори. Тому тепер віримо, що наші збірники можуть поборотись та стати чемпіонами світу. 

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн