Інші

«Ця історія – дикий непрофесіоналізм»: журналіст розповів історію, яка вплинула на кількість медалей України на Олімпіаді

Дмитро Чорнобай
Переглядів 619
0 голосів
Ігор Трунов, Дмитро Даниленко, Олег Кухарик і Іван Семикін. Фото: Google
Журналіст Роман Бебех розповів про жахливі умови підготовки до Олімпійських Ігор у Парижі. Українські веслувальники робили масаж один одному.

Нещодавно відбувся фінал Олімпійських Ігор у веслувальному спринті на байдарках-четвірках серед чоловіків. Україна стала четвертою, зупинившись за крок до медалей.

Роман Бебех розповів про неналежну підтримку наших веслувальників з боку держави:

«Українська четвірка веслувальників прийшла на фінальному запливі Олімпіади четвертими. 0,9 секунди не вистачило щоб взяти медаль. А тепер про причини, які суттєво вплинули. В день відбувається півфінальний заплив і потім через дві години фінальний(якщо ти туди пройшов). Всього є дві години на відновлення.

У нас як було? Хлопці самі понесли човен, без жилетів, і одне одному робили масаж. На Олімпіаді з ними був один тренер. Більше сказали - немає ресурсу. Війна в країні, бюджети порізані. Ми це приймаємо! Але…».

Український журналіст звернув увагу на те, кому дали акредитації на Олімпіаду:

«На змагання приїхав ексмасажист нашої четвірки. Він готовий був допомогти хлопцям, але просто не мав акредитації, доступу до спортсменів. Тому спостерігав з трибун, без шансу підійти. Зате в зоні спортсменів був президент веслування та інші керівники з акредитацієями на Олімпійські Ігри. Досвід переймали, напевне?

Зате для людини, яка могла допомогти і вплинути на результат, акредитації не вистачило. Хлопці завчасно просили керівництво про акредитацію на додаткового помічника в команді, але ніхто нічого не зробив. Дрібниць в професійному спорті не буває. Ця історія – дикий непрофесіоналізм».

Зазначимо, що збірна України, яка в Парижі виборола дюжину медалей, фінішувала на 22-й позицій в неофіційному командному заліку.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн