США і Франція розіграли останні нагороди Олімпіади-2024: яке підсумкове місце в медальній таблиці посіла Україна

Аватар Артем Войцеховський Артем Войцеховський
323
4 голоси
США і Франція розіграли останні нагороди Олімпіади-2024: яке підсумкове місце в медальній таблиці посіла Україна
Фінал між Францією та США. Фото: МОК
Збірна України, яка в Парижі виборола дюжину медалей, фінішувала на 22-й позицій в неофіційному командному заліку. Розповідаємо, яка країна перемогла і яка спортсменка частіше за інших підіймалася на подіум.

Відбулися останні змагання XXXIII Олімпійських Ігор. У фіналі жіночого баскетбольного турніру американки здолали господарок змагань (67:66). Це дозволило збірній США випередити команду Китаю і вчетверте поспіль святкувати перемогу в медальному заліку.

Представники обох країн завоювали в Парижі по 40 золотих медалей, але «срібла», та й нагород загалом «зоряно-смугасті» виграли набагато більше.  

Загалом на подіум піднімалися представники 91 держави. За цим показником Париж-2024 лише трішки не дотягнув до рекорду, який був встановлений три роки тому в Токіо, де олімпійські медалі здобули спортсмени з 93 різних країн.

Читайте також: «Срібло» Коляденко і суцільні розчарування в інших фіналах: найцікавіше на Олімпіаді за 10 серпня

Головною мультімедалісткою цієї Олімпіади стала Чжан Юйфей. Китайська плавчиха виборола шість нагород. Щоправда, серед них не було жодної золотої. Чжан один раз фінішувала другою і ще п’ять разів підіймалася на третю сходинку подіуму.

За кількістю тріумфів не було рівних французькому плавцю Леону Маршану, який виграв чотири дисципліни. 

Збірна України, виборовши три золоті, п’ять срібних і чотири бронзові медалі, фінішувала на 22-му місці у медальній таблиці. Про те, хто виборював нагороди для нашої країни, можете прочитати в спеціальному матеріалі на Sport-express.ua.

Востаннє на цій Олімпіаді побачити наших спортсменів можна буде під час церемонії закриття Ігор, яка почнеться о 22:00. Честь нести український прапор на урочистому параді випала на долю борця Парвіза Насібова і веслувальниці Людмили Лузан.