Футбол

«Він хотів бути фетишем для Житомира»: розкрито, що трапилося із зіркою Полісся, якому «світить» трансфер

Дмитро Вєнков
Переглядів 652
2 голоси
Бені Макуана. Фото: ФК Полісся
Відомий журналіст Михайло Співаковський висловився про ситуацію щодо 22-річного конголезького вінгера Полісся Бені Макуана. Він прогнозує гравцю скорий відхід з клубу.

Футбольний журналіст Михайло Співакоський поділився деталями ситуації навколо вінгера житомирського Бені Макуана, якого не так давно відправляли в другу команду через «непрофесійне виконання своїх обов'язків».

З інформацією Співаковського, відразу кілька представників клубу намагаються вплинути на таланта.

«З Макуана досі проводять дисциплінарні розмови. Їх ведуть всі: віцепрезидент Володимир Тесля, головний тренер Імад Ашур. Мені розповідали, що навіть Лукас Тейлор особисто взяв шефство над Макуана і намагається йому пояснити, що «синку, реалії змінилися, тепер ти не єдине золотце Юрія Калитвинцева».

На думку журналіста, гравець виявився психологічно не готовий до можливої конкуренції з Олександром Назаренком, який в 11 матчах цього сезону забив сім голів та віддав п’ять гольових передач.

«Я думаю, що з Макуана сталася психологічна історія, що замість нього грає Назаренко у праймовий футбол у своїй кар’єрі. Проблема в тому, що Макуана хотів бути не просто основним гравцем. Він хотів бути божком, золотим тільцем, щоб він був фетиш для Житомира».

Він прогнозує футболісту відхід з клубу.

«Це з людиною сталося у 22 роки. Мені здається, процес незворотній. Думаю, [тепер буде] трансфер. Це мій прогноз в довгу. Ще ж головна людина не розмовляла [президент Геннадій Буткевич]. Та, яка навіть з Вакулою намагалася розмовляти», – сказав Співаковський в ефірі YouTube-каналу «ТаТоТаке».

  • В цьому сезоні Макуана провів за Полісся чотири матчі без результативних дій. Він залишався поза заявкою команди вже чотири офіційні матчі поспіль.
  • Його контракт з клубом чинний до 30 червня 2028 року, а Трансфермаркт оцінює у 1,2 мільйона євро.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн