Футбол

«Ігор Михайлович зібрав нас та дав прочухану. Оштрафував»: як Суркіс знищив гравців Динамо за фіаско в Москві

Дмитро Вєнков
Переглядів 1208
4 голоси
Ігор Суркіс. Фото: ФК Динамо (Київ)
Вихованець Динамо Андрій Башлай пригадав, як президент киян Ігор Суркіс розізлився на команду після провального виступу на Кубку Співдружності у 2004 році.

Колишній захисник Динамо Андрій Башлай в інтерв’ю сайту «Український футбол» пригадав, як біло-сині провалилися на Кубку Співдружності у 2004 році та як на це відреагував власник клубу Ігор Суркіс.

За спогадами Башлая, кияни тоді вперше поїхали на турнір другим складом.

«У 2004 році Динамо відправило на Кубок Співдружності до Москви другий склад, бо покриття у манежі «Спартак» було вже поганої якості. Прийняли рішення, що основа готуватиметься до чемпіонату на хороших полях десь в Іспанії чи Туреччині».

В підсумку молодь далеко не зайшла й покинула змагання вже в 1/4 фіналу.

«Турнір був високого рівня із сильними командами. З групи ми вийшли, але вже в 1/4 фіналу програли Шерифу (0:1). Для Динамо це було важливе змагання, адже раніше команда його вигравала та виступала у фіналі».

Башлай заявив, що за цю невдачу команда «отримала на горіхи» від Суркіса, при чому критика від нього була цілком обґрунтованою.

«Ігор Михайлович після зібрав нас на базі та дав прочухану. Оштрафував. Він знав усе про всіх та кожному міг пред’явити по фактах. Він не називав прізвищ, однак кожен розумів, що мова йде про нього. Навіть сперечатися не було сенсу», – сказав Башлай.

  • Нагадаємо, що Динамо чотири рази у своїй історії (1996, 1997, 1998, 2002) вигравало Кубок Співдружності й одного разу виступало у фіналі (1999);
  • Башлай перебував в структурі киян з 1998 по 2007 рр. За першу команду дебютувати йому так і не судилося.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн