Футбол

Ярмоленку створили велику проблему на рівному місці: спортивний лікар розповів всю правду про травму легенди

Дмитро Вєнков
Переглядів 4370
5 голосів
Андрій Ярмоленко. Фото: ФК Динамо (Київ)
Спортивний лікар Дмитро Бабелюк розібрав ситуацію із травмою вінгера Динамо та національної збірної України Андрія Ярмоленка. На його думку, гравець дарма почав форсувати відновлення.

Спортивний лікар Дмитро Бабелюк проаналізував пошкодження вінгера Динамо та збірної України Андрія Ярмоленка, через яке він все ж не зможе допомогти синьо-жовтим у найближчих поєдинках Ліги націй.

Бабелюк заявив, що слабо розуміє, як Ярмоленко, який пропускав гру із Хоффенхаймом (0:2) в Лізі Європи 3 жовтня, вже 6 числа вийшов в основі на гру проти Кривбасу (2:1) в УПЛ.

«Це виглядало дивно, навіть для мікропошкодження. Сьогодні вже відомо, що мова йде про квадріцепс стегна. І тут, незалежно від того чи це мікротравма м'яза, чи ушкодження сухожилля, чи його перенавантаження – давати гравцеві потенційні 45-60 хв одразу – дуже ризикована річ».

На думку лікаря, це було необачне рішення.

«Не вірю, що це рішення приймалося суто медичним штабом чи тренерським, Андрій теж мав своє слово у цій історії, але, очевидно, прогадали, що призвело до глупого рецидиву, неприпустимого на елітному рівні».

Тепер, за оцінками Бабелюка, на Ярмоленка очікує ще довша реабілітація.

«Гіркота історії в тому, що рецидив, як правило, збільшує термін відновлення мінімум вдвічі, що тепер змусить Андрія значно більше часу приділити реабілітації», – написав лікар у своєму телеграм-каналі «Hospital Pass».

  • Ярмоленко в цьому сезоні провів за Динамо 14 матчів, у яких забив чотири голи;
  • Збірна України 11 та 14 жовтня зіграє проти Грузії та Чехії.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн