Футбол

Суддям матчів УПЛ суттєво змінили розмір зарплати і озвучили ключову настанову: журналіст розповів деталі

Дмитро Вєнков
Переглядів 1478
3 голоси
Микола Балакін. Фото: УАФ
Відомий журналіст Михайло Співаковський розповів про зміни в українському суддівському корпусі, які були впроваджені після приходу на посаду голови Комітету арбітрів УАФ Катерини Монзуль.

Журналіст Михайло Співаковський поділився деталями змін у вітчизняному футбольному суддівському корпусі після того, як головою Комітету арбітрів УАФ в лютому цього року стала Катерина Монзуль.

Нещодавно пройшов семінар арбітрів. Рефері отримали підвищення зарплат.

«По-перше, в арбітрів все ж таки суттєво збільшилися умови роботи. З того, що я знаю, вони отримали зарплатню х2 у порівнянні з минулим сезоном. І це ще не було бонусів!».

Також нашим суддям дали зрозуміти, що ставитися до усіх команд варто об’єктивно.

«По-друге, всі судді отримали дуже чітку настанову від своїх кураторів про феєр-плей. Власне кажучи, лозунг абсолютно простий і доступний. Але феєр-плей для усіх: однакове суддівство для Оболоні та для Шахтаря».

За даними журналіста, за попередника Монзуль – італійця Лучано Лучі – усе відбувалося дещо інакше.

«Зрозуміло, що дідусь Лучі теж говорив про феєр-плей, що усі мають бути рівні. Але потім надходив дзвіночок з п'ятого поверху [Будинку футболу], де йому розповідали, що декого треба судити особливим чином», – сказав Співаковський у програмі YouTube-каналу «ТаТоТаке».

  • Лучі очолював Комітет арбітрів УАФ з 2015 року.
  • На посаді він змінив іншого італійця – відомого футбольного ексарбітра П'єрлуїджі Колліну.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн