Футбол

Розкрито причину провалу Скрипника в Металісті 1925: гравець, що був в клубі, розповів всю правду

Дмитро Вєнков
Переглядів 980
2 голоси
Віктор Скрипник. Фото: ФК Металіст 1925
Захисник Буковини Микита Безуглий, який в минулому сезоні захищав кольори Металіста 1925, проаналізував причини вильоту команди на чолі з Віктором Скрипником до Першої ліги.

Колишній оборонець Металіста 1925 Микита Безуглий в інтерв’ю сайту «Український футбол» висловився про причини вильоту харків’ян в минулому сезоні до Першої ліги.

«Дуже тяжко сказати. Це було круте піке. Повне фіаско. Я думав над цим. Можливо, не пристосувалися до специфічної тактики. Багато грали ромбом. Десь ця тактика ризикована».

Футболіст все ж не став звинувачувати когось одного.

«З усім тим тут не лише в тактиці проблема. Якби ми програли три-чотири матчі, то це одне, а в нас було близько десяти поразок. Тому хтось один не винен точно. Винні усі: футболісти, тренери, директори, адміністратори, масажисти, лікарі… Кожен може на себе щось взяти».

Безуглий відповів, чи команда до кінця зрозуміла вимоги головного тренера Віктора Скрипника.

«Ну, навіть не знаю. На різних позиціях треба було досить багато бігати. Так, можливо, деякі гравці не дуже звикли до цього. Вимагався час для адаптації. Мені здається, що з кожним матчем ситуація покращувалася, але чогось не вистачало».

Гравець розповів, чого не вистачало команді.

«Можливо, нам не вистачало агресії в діях попереду. Нам про це і до Скрипника казали. Ми контролювали м’яч, але, доходячи до воріт, не били, не атакували штрафний майданчик. Починалися паси назад аж до воротаря і все таке. Скрипник намагався це виправити, але, як ви бачите, теж не вийшло».

Мале місце й проблеми із психологією.

«Було немало матчів, коли ми пропускали першими, і, можливо, не вірили у вольову перемогу. Зрівняти рахунок ми могли, але на більше нас не вистачало. Після пропущеного голу команда знічувалася», – сказав Безуглий.

  • Нагадаємо, що в минулому сезоні Металіст 1925 посів останнє місце в турнірній таблиці УПЛ та вилетів до Першої ліги;
  • Далі команда втратила шанс повернутися в еліту через «Турнір чотирьох», поступившись у півфіналі Лівому Берегу (1:1, п. 4:5). Після тієї гри Скрипник подав у відставку.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн