Футбол

Платову слід напружится: PASS отримає конкурента – експрацівник УАФ анонсував створення нової компанії

Андрій Піскун
Переглядів 77
1 голос
Платов, Коваль, Корнієнко. Колаж: sport-express.ua
Колишній спортивний директор Вереса і експрацівник УАФ Сергій Коваль розповів, що планує створити нову компанію на футбольному ринку України та детально пояснив, чим вона буде займатися.

Ще у 2018 році Сергій Коваль разом зі своїм партнером Андрієм Крупенком одними з перших в Україні запустили воркшопи зі спортивного менеджменту. 

У той час Коваль спілкувався із Глібом Корнієнком, який згодом із Платовим створить освітню платформу для тренерів, аналітиків і скаутів – PASS. Про це функціонер розповів в інтервю сайту «Український футбол»

«Я розмовляв з Корнієнком, щоб запустити курси для підготовки скаутів. Але Гліб сказав, що у них вже є деякі напрацювання і вони будуть йти своїм ходом. Виявилось, що саме тоді і зароджувалась ця програма».

Коваль вважає, що з точки зору додатково-освітньої програми PASS – це гарна річ. Однак менеджеру не подобається, що сьогодні платформа бере на себе забагато функцій і фактично монополізує ринок.

«Мене дивує, що PASS почали займатися агентською діяльністю. Мені не дуже подобається, що вони себе позиціонують, як єдина структура, яка розбирається у футболі в Україні. Спеціалісти PASS працюють у багатьох клубах. Створюється така собі павутина. PASS зараз більше монополісти, ніж Prostar. Але потрібна конкуренція».

🔥Читайте також: «Легендарна людина у футбольних залаштунках»: розкрито «сірого кардинала», який зробив із Шаблія агента

Коваль заявив, що невдовзі планує відкрити власну компанію, яка буде займатися пошуком футболістів по запиту українських клубів.

«Ми з товаришами плануємо відкрити компанію, яка буде займатися скаутингом для українських клубів. Це буде незалежний аналіз з точкового підбору профайлів гравців під потреби кожного клубу, такий собі tailored-fit. Ми плануємо запустити проект орієнтовно цієї осені», – сказав Коваль.

  • Останнім місцем роботи Коваля була УАФ, де він працював у у спортивно-правовому відділі.
  • Нагадаємо, що один із засновників PASS, а саме Гліб Платов, є аналітиком Сергія Реброва у збірній України.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн