Футбол

«Тут емоції ні до чого!». Чому Вернидуб не потиснув руку Лупашку після матчу Карпати – Кривбас? Баєнко відверто пояснив

Андрій Піскун
Переглядів 3630
3 голоси
Володимир Баєнко. Колаж: Sport-express.ua
Генеральний директор Кривбаса Володимир Баєнко дав ексклюзивний коментар сайту Sport-express.ua, де пояснив ситуацію навколо Юрія Вернидуба і Владислава Лупашка, яка сталася після матчу Карпати – Кривбас.

В рамках другого туру УПЛ Карпати сенсаційно перемогли Кривбас (3:0). Після матчу головний тренер криворізького клубу Юрій Вернидуб не потиснув руку своєму колезі зі стану суперників – Владиславу Лупашку.

Щоб дізнатися причину, сайт Sport-express.ua зателефонував генеральному директору Кривбаса Володимиру Баєнку.

– Володимире Володимировичу, чому Вернидуб не потиснув руку Лупашку?

– Дивіться, у кожної дії є своя причина і ця ситуація не є винятком. Зараз Владислав [Лупашко] робить вигляд, що нічого не відбулося і Юрій Миколайович його не помітив, але він прекрасно знає, що це не так. 

Вернидуб – емоційний тренер, але тут емоції ні до чого. Це нормальна реакція на слова та дії штабу Карпат під час матчу. Особливо на епізод, який стався після третього голу. Я впевнений, що Юрій Миколайович гідний поваги: і за те, чого він досягнув у футболі, і за його чітку громадянську позицію. А ось декому ще треба багато чого доводити у футболі, хоча ніякі досягнення і статус нікому не дозволяють себе так поводити.

– Так а що сказали Лупашко та його штаб після третього голу Карпат?

– Я зараз не буду повторювати ці слова, бо пристойного в них мало.

– Є неписані правила: тренери потискають руки один одному після гри. Звідси два питання: чи передбачені якісь штрафи за порушення цієї процедури? Якщо так, то заплатить Вернидуб чи клуб візьме обов’язки на себе?

– Чесно кажучи, я не володію інформацією про штрафи, але навіть якщо вони будуть, то клуб візьме все на себе. Адже тут питання не про регламент, а про повагу і гідність.

***

  • Найближчий поєдинок Кривбас проведе 15 серпня проти чеської Вікторії в рамках матчу-відповіді третього раунду кваліфікації Ліги Європи. У першій грі криворізький клуб поступився – 1:2.
  • В УПЛ підопічні Вернидуба зіграють 18 серпня проти Вереса.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн