Футбол

Він тероризує весь український футбол? Скандальний гравець назвав людину, що є найбільшою проблемою країни

Дмитро Вєнков
Переглядів 409
0 голосів
Вадим Шаблій. Фото: Instagram
Вінгер Лехії Максим Хлань, який виступав за Зорю, поділився думками про агента Вадима Шаблія, а також підходи українських клубів до своїх футболістів.

Вінгер Лехії Максим Хлань, який зі скандалом покинув Зорю наприкінці минулого сезону, розповів про суть обопільних претензій. Луганський клуб вимагає у нього 10 мільйонів євро за односторонній розрив контракту.

За словами гравця, такими діями українські клуби шкодять перспективним футболістам.

«В Україні це нормальна практика. Я не боюся це казати, тому що всі бачать тільки одного-двох футболістів – зірок, але не знають, скільки поховали тих самих талантів. Вони зараз десь на заводах працюють і не гірші, ніж ті, що виступають у Європі».

Також окремо Хлань висловився про агента Вадима Шаблія, який, хоча й не був його менеджером, але сприяв приходу в Зорю. У конфлікті Хлань-Зоря агент публічно встав на сторону клубу.

«Я зовсім не знаю, чому він дав цей коментар. Але я його не сприйняв негативно чи позитивно. Мені без різниці. Просто є факт, що ця людина може повпливати дуже серйозно на твою кар’єру – як у хорошому сенсі цього слова, так і в поганому, на жаль».

На думку Хланя, великий вплив Шаблія на футбольний ринок України є проблемою.

«Зараз, я вважаю, це найбільша проблема нашого українського футболу. І вона, як я помічаю, виходить навіть за рамки України», – сказав Хлань в інтерв’ю YouTube-каналу «Трендець».

  • Нагадаємо, що наприкінці минулого сезону Хлань відмовився продовжувати контракт із Зорею, за що був відсторонений від першої команди;
  • У вересні 2023 року він приєднався до Лехії на правах вільного агента та підписав угоду на два роки. Вже провів за команду 18 матчів (п’ять голів, чотири асисти).
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн