Футбол

Шахтар знайшов заміну Судакову у Європі: журналісти дали характеристику гравцю, порівнявши його із Шапаренком

Віктор Глухенький
Переглядів 1190
0 голосів
Мартін Батуріна. Фото: Google
Журналісти-блогери Михайло Співаковський та Михайло Смоловий вважають, що атакувальний півзахисник Мартін Батуріна із загребського Динамо є ледь не ідеальною заміною Георгія Судакова, якщо Шахтар все ж продасть свого лідера до Європи.

Михайло Співаковський та Михайло Смоловий вирішили провести огляд скілів Мартіна Батуріни.

20-річний півзахисник Динамо із Загреба є дуже талановитим хлопчиною і саме він може стати заміною одному з лідерів Шахтаря Георгію Судакову, котрого влітку ймовірно продадуть.

«Мартін Батуріна – це лідер Динамо (Загреб), хоча цей сезон проводить набагато гірше, ніж попередній», – коротко сказав Співаковський.

Більш розлогу характеристику хорвату дав Михайло Смоловий. Він навіть порівняв Батуріну з півзахисником київського Динамо Миколою Шапаренком.

«Мені здається, що Шахтар ним цікавиться саме через дисконт, який на нього з’являється. Багато чого очікували від Хорватії на молодіжному Євро, а вона пшикнулася, і від Ліги чемпіонів сезону, але Батуріна там виходив лише на заміни і мало чим вразив. 

Його головне досягнення зараз – це минулий сезон, де було дев’ять голів і 13 асистів. В той момент він коштував багато грошей, зараз – набагато менше. Головна його яскрава опція – що він може прогресувати з м’ячем, як передачами, так і рухом. Чимось схожий на Шапаренка». 

Також Смоловий припустив, що переїзд Батуріни до України буде означати ніщо інше, як рух у зворотному напрямку, до Європи, Георгія Судакова

«Якщо він переходить в Шахтар, то люди розуміють, що з Судаковим будуть розлучатися.

Це просто ідеальна заміна для Судакова, бо в молодіжній системі Шахтаря таких гравців наразі немає», –  розповів Смоловий в ефірі ТаТоТаке.

  • Мартін Батуріна у поточному сезоні відіграв за Динамо (Загреб) 27 поєдинків у всіх офіційних турнірах: два голи, дві результативні передачі.
  • Transfermarkt оцінює хорвата у 18 млн євро.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн