Футбол

«Коломойський усі ці пропозиції відхилив»: колишній талант Дніпра назвав клуб, в який його не відпустили

Ілля Деулін
Переглядів 432
0 голосів
Ігор Коломойський. Фото: скріншот YouTube
Черговим гравцем, на якому ексвласник Дніпра Ігор Коломойський втратив гроші, став вінгер біло-синіх Андрій Блізніченко, якого свого часу не відпустили до Легії.

Колишній вінгер Дніпра Андрій Блізніченко у ексклюзивному інтерв'ю сайту «Український футбол» розповів про європейський клуб, який виявляв до нього інтерес.

За словами гравця, ним цікавився гранд польського футболу – варшавська Легія:

«Після фіналу Ліги Європи (2015 рік, – прим. СЕ) мною цікавилася Легія. Спочатку вони пропонували Дніпру суму у 400 чи 500 тисяч доларів, потім у 700 чи 800 тисяч доларів, у підсумку дійшли до одного мільйону доларів, однак Коломойський усі ці пропозиції відхилив».

Сам вінгер зазначив, що був би не проти грати у складі «легіоністів»:

«Звичайно, хотів. Це був шанс поїхати у Європу, у топовий клуб, який грає на міжнародній арені. Із розмов із їхнім спортивним директором я зрозумів, що вони сто відсотків мене хочуть».

Трансфер, як сказав Блізніченко, вже був майже вирішений:

«Наше спілкування вже дійшло до такого рівня, що ми обговорювали у якій квартирі я хочу жити, яку машину мені орендують, які умови, де я буду їсти, де я буду спати і т.д. Все було обговорено».

У варшавському клубі до вінгера проявляли неабияку наполегливість:

«Після кожної наступної відмови Коломойського мені дзвонили з Легії та казали: «Ми сто відсотків зараз дотиснемо. Ми віримо в це. Ти хороший футболіст, і ми пропонуємо за тебе хороші гроші. Дніпро повинен відпустити».

Наостанок Блізніченко розповів, які фінансові умови пропонували у столиці Польщі:

«Зарплатня була невеликою, однак дуже хороші преміальні. У випадку перемоги в чемпіонаті та виходу в Лігу чемпіонів клуб, здається, кожному футболісту платив премію близько двохсот тисяч доларів».

  • За кордоном вінгер пограв у складі турецького Карабюкспора (2017-2018 рр.) та молдавського Шерифа (2019-2021).
  • Взимку 2022 року повернувся до України, де поповнив лави Інгульця.
  • Через рік перейшов до рівненського Вереса, де виступає й понині.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн