Футбол

«Якби ти мені попався в 20 років, ти б вже грав у Барселоні»: ексзахисник Шахтаря згадав розмову з Луческу

Ілля Деулін
Переглядів 180
0 голосів
В'ячеслав Шевчук. Фото: ФК Шахтар
За словами колишнього захисника Шахтаря В'ячеслава Шевчука, перехід Дарійо Срни з півзахисника в оборонця стався після розмови хорвата з Мірчею Луческу.

Колишній захисник Шахтаря В'ячеслав Шевчук у ексклюзивному інтерв'ю сайту «Спорт-Експрес» розповів про те, як стався перехід його ексодноклубника Дарійо Срни з півзахисника у оборонця.

Шевчук визнав, що це заслуга колишнього головного тренера «гірників» Мірчі Луческу:

«Він легендарний тренер, який працює на дуже високому рівні вже багато років. Містер багато дав для розвитку Шахтаря, Динамо, українського та світовому футболу в цілому. Також він багато дав і мені, за що я йому дуже вдячний. Він справжній максималіст, який завжди вимагає дуже багато з кожного гравця».

Ексоборонець розкрив деталі розмови хорвата з наставником:

«Дійсно, Даріо прийшов півзахисником, але потім відбулася розмова з Луческу. Мірча сказав йому: «Даріо, ти хочеш півзахисником бути? Ти будеш одним з тисячі. Якщо ж з такими якостями ти станеш захисником, то будеш одним з найкращих».

Шевчук також розповів, що і його Луческу свого часу хвалив:

«Зі мною Містер теж мав подібну розмову на зборах в Швейцарії, коли мені було 25 років і я повернувся в Шахтар. Він мені сказав: «Якби ти мені попався в 20 років, то ти б у мене вже грав би у Барселоні чи у іншому топ-клубі».

Захисник повідав, як він відреагував на такий діалог:

«Мірча говорив, що такі крайні захисники йому рідко траплялися. Я йому казав, що й зараз ще не пізно:) Жартував». 

  • Шевчук був гравцем Шахтаря з 2000 по 2002 та у 2005-2017 роках.
  • Провів за «гірників» 239 матчів, у яких забив чотири голи та віддав 35 результативних передач.
  • Срна представляв Шахтар у 2003-2018 роках. За цей час провів у помаранчево-чорній футболці 536 матчів, у яких забив 49 голів.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн