Футбол

Гвардіола назвав свого наступника в Ман Сіті: тренер має досвід роботи в Україні

Ілля Деулін
Переглядів 1219
0 голосів
Роберто Де Дзербі. Фото: ФК Брайтон
«Це наступний тренер Манчестер Сіті», – так сказав про екснаставника Шахтаря, а нині керманича Брайтона Роберто Де Дзербі нинішній головний тренер синіх Пеп Гвардіола.

Головний тренер Манчестер Сіті Хосеп Гвардіола поділився думкою про те, хто після нього має очолити команду чинного чемпіона Англії, але це сталося в акурат після того, як «містяни» оформили свій дев'ятий чемпіонський титул, а саме у травні 2023 року після нічийного матчу АПЛ з Брайтоном (1:1).

Саме в підтрибунці стадіону «Амекс» іспанець назвав свого бажаного наступника:

«Це наступний тренер Ман Сіті», – сказав колишній тренер Барселони і Баварії своїй невеликій аудиторії, нахилившись і кивнувши в бік тренера Брайтона Роберто Де Дзербі, який знаходився в кінці тунелю», – розповіло видання The Telegraph.

Втім, як зазначило джерело, Гвардіола позитивно відгукувався про Де Дзербі й публічно:

«Каталонець, можливо, найвидатніший тренер свого покоління, не соромився висловлювати свою думку про Де Дзербі протягом усього, а напередодні зустрічі з Брайтоном навіть висловив припущення, що італієць є одним з найвпливовіших тренерів за останні 20 років».

  • У грі першого кола чемпіонату Ман Сіті переміг Брайтон з рахунком 3:1.
  • Де Дзербі у 2021 році очолив Шахтар, з яким посів останнє місце у групі Ліги чемпіонів, але закінчив першу частину сезону в УПЛ на першому місці.
  • Після початку повномасштабного вторгнення рф, влітку 2022 року залишив донецький клуб, а згодом приступив до роботи у Брайтоні.
  • «Чайки» минулого сезону АПЛ посіли шосте місце, що дало їм право вперше в історії зіграти у єврокубках, а саме у групі Ліги Європи.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн