Футбол

«Наших арбітрів VAR заплутав ще більше»: тренер клубу УПЛ виступив проти системи відеоповторів

Віктор Глухенький
Переглядів 239
0 голосів
Віталій Пономарьов. Фото: ФК Рух
Головний тренер львівського Руха Віталій Пономарьов не вважає впровадження системи VAR на поєдинках української Прем’єр-ліги панацеєю від суддівських помилок.

Віталій Пономарьов вважає, що з впровадженням ВАРу футбол втрачає свою ідентичність та видовищність через постійні зупинки. Але не це головне, а те, що навіть маючи надсучасну техніку судді із завидною регулярністю все одно помиляються.  

«Раніше футбол був більш жорстким і яскравішим, а зараз боїшся кожного свистка арбітра, коли він біжить до ВАРу.

Були неоднозначні моменті у матчі Руха з ЛНЗ, коли суперник наступив на ногу нашому гравцеві та у матчі Оболоні з Поліссям, але арбітри приймали незрозумілі рішення після перегляду ВАР». 

Слова Віталія Пономарьова зовсім не пустопорожні чи ґрунтуються виключно на емоція. Наставник Руха колишній рефері, тож бачив гру по обидві її сторони.

«Наших арбітрів ВАР заплутав ще більше. У суддівстві завжди були, є і будуть спірні моменти.

Раніше рефері пропускались людських помилок, а тепер система ВАР їх ще більше заплутує», — сказав Пономарьов в інтерв’ю «Українському футболу».

  • Після семи поєдинків Рух займає шосте місце у таблиці української Прем'єр-ліги, маючи в активі 12 очок.
  • В Кубку України львівський колектив закінчив виступи на стадії 1/8 фіналу, програвши Олександрії (0:1).
  • Наступний матч в УПЛ команда Віталія Пономарьова проведе проти Кривбасу. Гра запланована на перше жовтня. Початок поєдинку у Куривому Розі о 15:00.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн