Футбол

Ультиматум Поворознюка не подіяв: клуби УПЛ встановили дедлайн для Інгульця, щоб прийняти рішення

Дмитро Чорнобай
Переглядів 2827
1 голос
Логотип УПЛ. Фото: Google
Інгульцю запропоновано зіграти 14 вересня проти Чорноморця на заявленому перед стартом сезону резервному стадіоні або в Одесі. Часу на ухвалення рішення відводиться до 14 години завтрашнього дня.

Інгулець може знятися з розіграшу УПЛ сезону 2024/25. Проблема у новому домашньому стадіоні петрівців, на якому їм поки забороняють приймати матчі.

УПЛ провела нараду в онлайн-режимі щодо ситуації із можливим зняттям Інгульця з поточного розіграшу чемпіонату через ситуацію з допуском арени.

Керівники Прем'єр-ліги запропонували висловитися всім клубам і не знайшли в них одностайного прийняття ситуації, повідомляє ТаТоТаке.

Зазначається, що сім із 16 клубів (не рахуючи команди Інгульця, який не голосував би сам проти себе) утрималися, або відмовилися виступати за ухвалення радикального рішення.

Інгулець представляв не президент або директор команди, а головний тренер Василь Кобін. На нараді були присутні також керівники відповідних комітетів УАФ.

Інгульцю запропоновано зіграти 14 вересня проти Чорноморця або на заявленому перед стартом сезону резервному стадіоні («Гірник» у Кривому Розі), або в Одесі.

Також команді Поворознюка порекомендували використати два наступні тижні отримання акта про відповідність спортивної споруди технічним нормам (видається Державною інспекцією архітектури та містобудування України.

Без цього акту, який оновлюється щорічно, стадіон не може бути зданий в експлуатацію, і арена не може отримати відповідну категорію від УАФ.

Часу на ухвалення рішення Інгульцю відводиться до 14 години завтрашнього дня. В іншому разі команду буде знято з турніру Прем'єр-ліги, а його подальший статус розгляне УАФ. 

  • Після п'яти турів Інгулець має в активі три залікові бали та займає 14 сходинку у турнірній таблиці Української Прем'єр-ліги.
  • Зазначимо, що перші п’ять турів УПЛ команда проводила в гостях, аби завершити роботи на своєму стадіоні.
  • Президент Інгульця Олександр Поворознюк в ексклюзивному інтерв’ю сайту «Український футбол» розповів про ситуацію, через яку може зняти команду з нинішнього розіграшу чемпіонату України.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн