Футбол

Луческу повертається до роботи: екстренер Динамо та Шахтаря очолить кривдника збірної України на Євро-2024

Віктор Глухенький
Переглядів 1768
1 голос
Мірча Луческу. Фото: Google
Колишній головний тренер донецького Шахтаря та київського Динамо Мірча Луческу може знову повернутися до роботи. Румунський спеціаліст з великою долею вірогідності очолить національну збірну своєї батьківщини.

79-річному Мірчі Луческу сумно сидіти без діла на заслуженій спортивній пенсії. Культовий румунський тренер дуже близький до того, щоб через 38 років знову очолити національну збірну своєї країни. Про це повідомляє портал Fanatik.

За інформацією джерела, Луческу має дати відповідь на пропозицію Федерації футболу Румунії вже у четвер, 1 серпня. Як запевняють наші румунські колеги, з ймовірністю на 99 % вона буде позитивною. До Луческу представники ВВР звернулися після відмови від Георгі Хаджи.

Луческу-старший підпише контракт на два роки (до кінця ЧС-2026) із зарплатою в розмірі 27 тисяч євро на місяць.

Та перш ніж дати остаточну відповідь, Мірча також має погодити своє рішення з дружиною Неллі та сином Разваном, який очолює грецький ПАОК.

Нагадаємо, що національна збірна Румунії грала в одній групі з Україною на Євро-2024 і розтрощила синьо-жовту дружину в очному протистоянні з рахунком 3:0.

  • Луческу вже очолював свою національну збірну з 1981-го по 1986 рр. і виводив команду на Євро-1984.
  • Тренерська кар’єра Мірчі триває з 1979 року. Раніше він також тренував бухарестське Динамо (1985 – 1990), турецький Бешикташ (2002 – 2004), італійські команди Пізу, Брешіа, Реджану та Інтер, румунські Корвінул, Рапід (Бухарест), збірну Туреччини, російський Зеніт з Санкт-Петербурга та українські Шахтар і Динамо з Києва.
  • З Шахтарем Луческу-старший виграв 22 титули, головним із яких є трофей Кубка УЄФА-2009.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн