Футбол

Англія вийшла у фінал Євро-2024! Команда Саутгейта вирвала перемогу над Нідерландами в компенсований час

Віктор Глухенький
Переглядів 754
6 голосів
Вірджил Ван Дейк та Гаррі Кейн. Фото: УЄФА
Національна збірна Англії вдруге за вісім років пробилася до фіналу чемпіонату Європи. У поєдинку 1/2 фіналу Євро-2024 команда Гарета Саутгейта у компенсований до основного час дотиснула команду Нідерландів (2:1).
  • Нідерланди вийшли до півфіналу Євро вперше з 2004 року.
  • Голландці лише вдруге у своїй історії пройшли два раунди плей-офф на одному чемпіонаті Європи – перший був на Євро-1988, коли вони виграли турнір.
  • Гарет Саутгейт провів свій 101-й матч біля керма збірної Англії – третій в історії після Волтера Вінтерботтома і Альфа Ремзі.

Півфінал достойний фіналу. Саме так сміливо можна сказати про сьогоднішнє протистояння між Нідерландами та Англією у Дортмунді.

Хоча у самому місті до початку гри було все не дуже райдужно і фани Нідерландів та Англії в найкращих традиціях дев’яностих – початку нульових років влаштували мордобій зі жбурлянням один в одного стільцями та скляними пивними келихами.

▶️  Відео бійки між голландцями та англійцями дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

Обидві команди розпочали поєдинок без розгойдування і вже до 18 хвилини потішили публіку двома голами. 

Спершу раділи фани у помаранчевому на трибунах «Сігнал Ідуна Парку», яких змусив шаленіти своїм розкішним ударом півзахисник ПСЖ Хаві Сімонс.

▶️  Відео голу Хаві Сімонса дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

  • Хаві Сімонс – другий наймолодший гравець збірної Нідерландів, який забив на Євро. 21-річний Сіммонс поступився тільки Патріку Клюйверту, який забив у 19 років на Євро-1996 (теж у ворота Англії).

Та минуло трохи більше десяти хвилин і раділи вже сапортери «трьох левів», яких ощасливив точним ударом з пенальті один з лідерів команди Гарета Саутгейта Гаррі Кейн. 

▶️  Відео голу Гаррі Кейна дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

  • Гаррі Кейн став найкращим бомбардиром у плей-офф Євро за всю історію ЧЄ: шість голів. 

По перерві команди швидкостей теж не збавили. Непогані моменти мали, як хлопці Гарета Саутгейта, так і Рональда Кумана, наприклад з офсайда забив Букайо Сака, але в регламентовані 90 хвилин так і не відзначилися ще. 

Натомість на 91-й вирішальним голом вистрілив Оллі Воткінс і вивів Англію до фіналу Євро-2024.

▶️  Відео голу Оллі Воткінса дивіться за ПОСИЛАННЯМ 

Євро-2024, півфінал

Нідерланди – Англія – 1:2 (1:1)

Голи: Сімонс, 7 – Кейн, 18, пен., Воткінс, 90+1.

Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн