Футбол

«Пробити пенальті чи кинути монетку»: Пересоляк розповів, як Минай чи Металіст 1925 можуть повернутися до УПЛ

Віктор Глухенький
Переглядів 154
1 голос
Валерій Пересоляк. Фото: Google
Президент Миная прокоментувати ситуацію щодо потенційної заміни його клубом Дніпра-1 у наступному сезоні української Прем’єр-ліги у випадку розформування СК.

Валерій Пересоляк іронічно та дещо з гумором відреагував на численні новини про те, що Дніпро-1 в УПЛ може замінити або його клуб, або харківський Металіст 1925, які вилетіли з елітного дивізіону за підсумками сезону 2023/24 років до Першої ліги.

Одним з варіантів повернення Минаю до УПЛ, у випадку кончини Дніпра-1, інсайдери називають очний матч між закарпатським ФК та Металістом 1925.

«Добре, уявімо собі, що відкладуть старт Першої ліги, але як взагалі з точки зору спортивного принципу все це буде виглядати? У травні Минай і Металіст 1925 – це були одні команди, зараз – абсолютно інші. До речі, нагадую, що в минулому чемпіонаті Минай був сильнішим не тільки за сумою очок, але й за підсумками очних матчів». 

Пересоляк не вірить в те, що умовно «золотий матч» за право повернутися до УПЛ між його клубом та Металістом 1925 є правильним та логічним рішенням.

«Ідея цього матчу – повна нісенітниця ще й тому, що це буде прецедент для маніпуляції у майбутньому. За рахунок домовленостей і впливу, усі, кому це вигідно, будуть організовувати всілякі перегравання, плейофи й іншу дичину. 

Так чому б нам з Металістом 1925 не заощадити час і просто не зібратися пробити пенальті чи взагалі кинути монетку як в 60-х роках?», – сказав Пересоляк в інтерв’ю телеграм-каналу ТаТоТаке.

  • Минай та Металіст 1925 у сезоні 2023/23 років зайняли 15 та 16 місця у підсумковій таблиці УПЛ відповідно та понизилися у класі до Першої ліги.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн