Бокс

Український елітний бокс отримає ще одного топбійця? Гвоздик сказав всю правду про найкращого аматора країни

Дмитро Вєнков
Переглядів 1660
3 голоси
Олександр Хижняк. Фото: Getty Images
Український боксер напівважкої ваги Олександр Гвоздик (20-2, 16 КО) оцінив перспективи свого земляка аматора Олександра Хижняка у професійному спорті.

Боксер Олександр Гвоздик в ексклюзивному інтерв’ю сайту Sport-express.ua відповів, чи зможе український боксер-любитель напівважкої ваги Олександр Хижняк досягти успіху в профі.

«Він може досягнути успіху в професіоналах, але це буде зробити набагато важче, ніж в аматорах. Є багато боксерів, не таких майстрів, як Майвезер, але які завдяки своїй витривалості й потужності ставали чемпіонами».

При цьому експерт зазначив, що поки не чув від самого Хижняка заяв про амбіції йти у професійний бокс.

«Так, Хижняку доведеться щось міняти, але чому ні? Але я чув, що Сашко збирається їхати на третю Олімпіаду. Кожен обирає свій шлях, де йому зручніше. Мені здається, що бокс Хижняка більше підходить аматорам, але якщо зробити маленькі корективи, то і в профі він може досягти великих успіхів».

Також Гвоздик розповів якого професійного боксера нагадує йому своєю манерою Хижняк.

«Стилем він схожий на Джошуа Клотті, але ганець не викидав стільки ударів. Також Сашко за манерою трохи подібний на Руслана Проводнікова, але це представник країни-агресора, тому не буду їх навіть порівнювати», – сказав боксер.

  • Зазначимо, що у середу, 7 серпня, Хижняк буде битися за золото Олімпіади-2024 у Парижі. Його суперник – представник Казахстану Нурбек Оралбай;
  • На Олімпіаді-2020 Хижняк взяв срібло.
Найкращі букмекери
GGbet
Вітальний бонус
150000 грн