«Ґрунт – трішки незручний для Даяни»: тренер розповів, який турнір Великого шолому може виграти Ястремька

Аватар Євген Чепур Євген Чепур
375
0 голосів
«Ґрунт – трішки незручний для Даяни»: тренер розповів, який турнір Великого шолому може виграти Ястремька
Даяна Ястремська. Фото: Google
Відомий український тренер з тенісу Едуард Макаров поділився думкою про перспективи вітчизняної спортсменки Даяни Ястремської на Ролан Гаррос.

Едуард Макаров в ексклюзивному інтерв’ю для Спорт Експрес заявив, що Даяна Ястремська не демонструє найкращу гру на ґрунті, але додав, що, на його думку, всі успіхи спортсменки на цьому покритті у майбутньому.

«Ролан Гаррос – це ґрунт, тобто глина та пісок з додаванням цегляної крихти. Потім Вімблдон – це ігри на траві. І United States Open – це хард, як в Австралії. Ґрунт – трішки незручний для Даяни, тому що вона грає у швидкий та потужний теніс. 

А на ґрунті – розіграші довші. Трохи інша гра. Хоча Даяна все життя тренувалася на ґрунті. І я думаю, що її великі результати на ґрунті ще попереду. Вона і там може грати».

Фахівець зазначив, що Ястремська більше любить короткі подачі та покриття на Вімблдоні.

«Чи любить вона короткі подачі? Так, коли ти граєш від себе і потужно, то довгих розіграшів не виходить. Але суперник теж хоче виграти, тому розіграші інколи бувають дуже довгими і по 20, і по 30 ударів.

Вімблдон – одне з її улюблених покриттів. Вона вже була у фіналі, коли грала на юніорському рівні до 18 років. Програла в один м'яч Потаповій. Америка – її улюблене покриття. Все ще попереду», – сказав Макаров.