Українські тенісистки встановили рекорд: ще ніколи у наших спортсменок не було стільки перемог на Grand Slam

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
1746
0 голосів
Українські тенісистки встановили рекорд: ще ніколи у наших спортсменок не було стільки перемог на Grand Slam
Даяна Ястремська, фото: Google
Українські тенісистки Даяна Ястремська, Еліна Світоліна, Марта Костюк та Леся Цуренко встановили національний рекорд на турнірах серії Grand Slam.

Ястремська, Світоліна, Костюк та Цуренко встановили рекорд для України.

Загалом українки виграли 14 матчів в основній сітці Australian Open 2024: Ястремська – п'ять, Костюк – чотири, Світоліна – три, Цуренко – два.

Попередній найкращий результат за цим показником на мейджорах було зафіксовано на «Вімблдоні»-2023. Тоді представниці України виграли 11 зустрічей: Світоліна – пять, Цуренко – три, Костюк – два, Калініна – один.

Щодо чоловіків, то найкращим для українців був Australian Open-2011, де Олександр Долгополов (чотири перемоги), Сергій Стаховський (дві) та Ілля Марченко (одна) виграли загалом сім поєдинків.

  • Ястремська завершила виступи на Australian Open на стадії півфіналу. У півфіналі мейджора українка у двох сетах поступилася 15-й ракетці світу з Китаю Чжен Ціньвень.
  • Даяна стала п'ятою кваліфаєркою, яка дійшла до півфіналу Grand Slam.
  • Також вона стала другою українською тенісисткою у півфіналі Grand Slam. Раніше це вдавалося лише Еліні Світоліній, яка виходила в 1/2 фіналу тричі у кар'єрі: на «Вімблдоні» (у 2019 та 2023 роках), а також на US Open (у 2019-му).