Костюк дала бій четвертій ракетці світу: українка залишила Australian Open з національним рекордом

Аватар Руслан Мороз Руслан Мороз
1893
0 голосів
Костюк дала бій четвертій ракетці світу: українка залишила Australian Open з національним рекордом
Марта Костюк, фото: Google
Українська тенісистка Марта Костюк (WTA №37) завершила виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії. У 1/4 фіналу мейджора українка поступилася четвертій ракетці світу та переможниці US Open 2023 Коко Гофф (США).

Костюк програла Коко Гофф (США) у трьох сетах у матчі чвертьфіналу Australian Open.

Це була друга зустріч тенісисток. Гофф виграла другий очний поєдинок.

У півфіналі Australian Open Коко зіграє проти переможниці матчу Барбора Крейчикова – Аріна Соболенко.

У першому сеті Марта вигравала з рахунком 5:1. У восьмому геймі українка заробила сетбол, але не зуміла його реалізувати. Гра перейшла на тай-брейк, де Костюк програла три очки поспіль. 

Australian Open. 1/4 фіналу.

Марта Костюк – Коко Гофф (США) – 6:7 (6:8), 7:6 (7:2), 2:6

Костюк стала четвертою представницею України, яка зіграла у чвертьфіналі Australian Open після Андрія Медведєва (1995), Олександра Долгополова (2011) і Еліни Світоліної (2018, 2019).

  • Костюк уперше зіграла у чвертьфіналі турніру серії Grand Slam. До цього її найкращим результатом на мейджорах був четвертий раунд на «Ролан Гаррос» у 2021 році.
  • Переможна серія Гофф складає 10 матчів. До старту змагань у Мельбурні вона виграла титул на турнірі WTA 250 в Окленді, де у фіналі обіграла Еліну Світоліну.
  • Боротьбу на Australian Open в одиночному розряді продовжує Даяна Ястремська. У чвертьфіналі українка зіграє проти Лінди Носкової.